Ηγουμενίτσα by night

29/01/2013 • 08:30
Ηγουμενίτσα by night
  • shares

Πάντοτε η Κέρκυρα, αποτελεί σημείο κομβικό, για τη μετέπειτα πορεία του Αρη. Ενίοτε, δε, σηματοδοτεί την απαρχή σοβαρών εξελίξεων στο εσωτερικό της ομάδας. Εν πλω, προς την Ηγουμενίτσα, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, έλυε τη συνεργασία του και όταν αποβιβάστηκε ήταν ελεύθερος (από κάθε δέσμευση) να απολαύσει την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας by night….

Προβληματισμός, υπήρξε (πάλι εν πλω) και για τον Λούκας Αλκαράθ. Οι επιλογές του συζητήθηκαν, αναλύθηκαν και εκτιμήθηκαν, μάλλον αρνητικά. Ο Ισπανός, δεν μπόρεσε να βοηθήσει, όσο θα έπρεπε, την ομάδα από τον πάγκο. Ηταν στιγμές που ένιωθε κανείς πως πνίγονταν σε μια κουταλιά νερό. Η αλλαγή του σχηματισμού σε 4-2-3-1, δεν τον δικαίωσε, κυρίως λόγω της επιλογής των προσώπων, ενώ φάνηκε να μην έχει καθαρό μυαλό στην αλλαγή του Γιαννιώτα. Αυτό, βεβαίως, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αντίδραση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος οφείλει να σέβεται τις επιλογές του προπονητή, όποιες κι αν είναι αυτές.

Παρά ταύτα, θα ήταν άδικο να χρεωθεί εξ΄ ολοκλήρου στον Αλκαράθ, η ισοπαλία της Κέρκυρας. Το να υπογραμμίσουμε εκ νέου τις αδυναμίες του φετινού Αρη, σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, είναι μάλλον περιττό και στην τελική η συνεχής επανάληψη κουράζει. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι συγκεκριμένες, παρά τις σημαντικές προσθήκες του Τάτου και του Ζαραδούκα. Πόσο μάλλον, όταν στην Κέρκυρα, δεν υπήρχαν ο Αγκάνθο με τον Πουλίδο, οι οποίοι θα βελτίωναν σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του συνόλου.

Ο Τάτος, έδειξε με το καλημέρα πως, τηρουμένων των αναλογιών, μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Αρη, ως το τέλος του πρωταθλήματος. «Βλέπει» γήπεδο, δημιουργεί, πασάρει κάθετα, έχει τον τρόπο να ξεσηκώσει την κερκίδα. Όμως, χρειάζεται στηρίγματα. Και πίσω του και δίπλα του, αλλά και μπροστά του, ώστε αυτός που θα γίνει αποδέκτης της προσπάθειάς του, να ολοκληρώσει, όπως πρέπει. Επί της ουσίας, ένας Τάτος, από μόνος του, δεν μπορεί να φέρει την Ανοιξη (άλλωστε και ημερολογιακά αργεί ακόμη). Και επιπλέον, ας μην δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες από ένα παιδί 23 ετών. Ας επικρατήσει, επιτέλους, η λογική.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Αρης θα παραταχθεί πιο δυνατός. Με εξαίρεση τον Παπαστεριανό, ο Αλκαράθ, θα έχει στη διάθεσή του, όλο το έμψυχο δυναμικό. Παρά την ατμόσφαιρα που δημιουργείται πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια τέτοιων αγώνων, οι ποδοσφαιριστές του Αρη, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως απλά πρόκειται για έναν ακόμη «τελικό». Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο….

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/10/2019 • 08:00

Απειλούν οι "κοιμισμένοι γίγαντες" σε Λισαβόνα, Άμστερνταμ και Χάντερσφιλντ

Καλά παιχνίδια περιμένουμε σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Λισαβόνα με μικρό αβαντάζ των γηπεδούχων αλλά τις Τσέλσι και Λιόν να "χτυπήσουν" στις όποιες ατέλειες των αντιπάλων τους. Παραγωγικά περιμένουμε και τα τρία ματς της Αγγλικής League One