Η κριτική του Σερφ στον Ομπράντοβιτς

Παρακολουθώντας τους τρεις προημιτελικούς της Ευρωλίγκα μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι ο Σβι Σερφ έριξε ευθύνες στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τις δύο ήττες των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Παρακολουθώντας τους τρεις προημιτελικούς της Ευρωλίγκα μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι ο Σβι Σερφ έριξε ευθύνες στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τις δύο ήττες των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Ο πρώην κόουτς των Άρη, ΠΑΟΚ και Μακεδονικού διατηρεί στήλη σε ιστοδελίδα του Ισραήλ, στην οποία έγραψε πως οι παίκτες του Σέρβου κόουτς αντιμετώπισαν την «Ομάδα του Λαού» με υπεροψία μετά την πρώτη νίκη τους. Παράλληλα, χαρακτήρισε «αποτυχημένες» τις επιλογές του «Ζοτς» στο ματς της Τρίτης στο Τελ Αβίβ, ενώ αναφερόμενος στους Ισραηλινούς επεσήμανε πως δε θα πρέπει να υποτιμήσουν τους «πράσινους» αν θέλουν να πάρουν τη νίκη στην αναμέτρηση της Πέμπτης (29/3).
Αναλυτικά τα όσα έγραψε…
«Μετά την ήττα της στην Αθήνα, η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ κι άλλαξε τελείως την εικόνα της. Αυτό που έκανε τη διαφορά στη σειρά μέχρι τώρα είναι τα λάθη του Ομπράντοβιτς, κάτι που δεν συνηθίζει.
Οι παίκτες της Μακάμπι μετά τη νίκη τους στην Αθήνα, αλλά ακόμη και μετά από τη χθεσινή νίκη, έλεγαν πως δεν έχουν κάνει ακόμη τίποτα και ότι δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Αντιθέτως, οι πρωταθλητές Ευρώπης μετά την ήττα τους την περασμένη Πέμπτη έδειχναν ήρεμοι και με υπερβολική αυτοπεποίθηση, κάνοντας πομπώδεις δηλώσεις πως θα κέρδιζαν το τρίτο παιχνίδι, αλλά στην πράξη αντιμετώπισαν μία δυνατή Μακάμπι που είχε τις απαντήσεις σε κάθε τους κίνηση.
Ο Ομπράντοβιτς χθες απέτυχε σχεδόν σε όλες του τις κινήσεις. Άρχισε το ματς με τον Καϊμακόγλου, τον Τσαρτσαρή και τον Μπατίστ, επιλογή που αποδείχτηκε λανθασμένη. Η Μακάμπι τροφοδότησε τον Σχορτσανίτη και περιόρισε τον Διαμαντίδη μπλοκάροντας την επίθεση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.
Οι Έλληνες δεν μπορούσαν να περιορίσουν τον Οχαγιόν. Στην προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, ο Ομπράντοβιτς περνούσε όλες τις επιθέσεις από τον Μπατίστ, ενώ έδειξε να μην έχει υπομονή με τον Γιασικεβίτσιους, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ήταν εξαιρετικός. Ο Σάτο και ο Καλάθης ήταν άστοχοι και ο τελευταίος βρέθηκε να παίρνει ξαφνικά πολλές επιθέσεις, ανάμεσά τους και την τελευταία. Πιθανότατα το βάρος που έπεσε στους ώμους του Καλάθη ήταν μεγάλο γι’ αυτόν.
Δεν θέλω να δείξω ασέβεια για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση τώρα, αλλά ο Ομπράντοβιτς είναι ένας βετεράνος του πολέμου και μπορεί να βρει το δρόμο για τη νίκη. Γι’ αυτό θα πρέπει η Μακάμπι να μείνει προσγειωμένη και να μην υποτιμήσει ή αντιμετωπίσει αφ’ υψηλού τους πρωταθλητές Ευρώπης. Θα πρέπει να παίξουν ακόμη καλύτερα αν δεν θέλουν να ξαναπαίξουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Ο Μπατίστ και ο Διαμαντίδης έδειχναν εξουθενωμένοι μετά το ματς της Τρίτης και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ομπράντοβιτς θα επαναφέρει τον Γιασικεβίτσιους στο rotation ή θα συνεχίσει να τον τιμωρεί για εκείνην την κακή επιλογή στον δεύτερο αγώνα. Οι υπόλοιποι ξένοι του Παναθηναϊκού, ο Μάριτς, ο Λόγκαν και ο Σμιθ, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, καθώς αγνοούνται από τον προπονητή τους στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.
Τα πρώτα λεπτά του αγώνα της Πέμπτης θα είναι πολύ σημαντικά, καθώς αν η Μακάμπι αποκτήσει ένα προβάδισμα από νωρίς, όπως έγινε χθες, μπορεί οι Έλληνες να χάσουν την αυτοπεποίθηση και τις ελπίδες τους από νωρίς. Αντίθετα, αν ο Παναθηναϊκός μπει δυνατά, όλη η πίεση θα μεταφερθεί στη Μακάμπι που θα πρέπει να κυνηγήσει στο σκορ. Ο Μπλατ και οι παίκτες του ξέρουν ήδη καλά κάθε βήμα, κάθε κίνηση και κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.