Στο …μυαλό του Γιώργου Δώνη

Ο Νίκος Τζουάννης προσπαθεί να …τρυπώσει στο μυαλό του προπονητή του Παναθηναϊκού και να αποκρυπτογραφήσει τις σκέψεις του Γιώργου Δώνη.
0
Νίκος Τζουάννης
18/02/2019 • 23:00
Ο Γιώργος Δώνης
  • shares
“Όλοι κοιτάτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Έχουμε χάσει το δρόμο μας…”, δήλωσε με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει ο Γιώργος Δώνης μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ασφαλώς και δεν τσίμπησε ... μύγα τσε - τσε τον τεχνικό του Τριφυλλιού για να μπει έτσι ξαφνικά στη διαδικασία ανάλυσης του αγωνιστικού πρότζεκτ των Πράσινων. Γνωρίζει καλά όλα όσα γίνονται στην ομάδα του, τις δυνατότητες που έχει αυτό το σύνολο, αλλά και τους αρχικούς στόχους που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να …αποκρυπτογραφήσουμε όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και να δούμε τι "κρύβεται" πίσω από τις λέξεις. 

Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τα τρεξίματα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια και τα σημάδια κόπωσης που φαίνονται στο Τριφύλλι.

Ουσιαστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει προκύψει με τους παίκτες που είχαν μείνει για αρκετές ημέρες εκτός προπονήσεων εξαιτίας των ιώσεων. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές άργησαν αρκετά να επανέλθουν, σε αυτό το διάστημα απουσίας “ξέμειναν” από δυνάμεις και εξαιτίας των πολλών και συνεχόμενων αγώνων, δεν μπόρεσαν να δουλέψουν στο μάξιμουμ στις προπονήσεις. Το πρόγραμμα αναγκαστικά ήταν πιο χαλαρό, αφού ακολουθούσε παιχνίδι και δεν υπήρξε βελτίωση σε αντίθεση με τους παίκτες οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στα συγκεκριμένα ματς και μπόρεσαν να κάνουν πιο δυνατές προπονήσεις. 

Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει εντοπίσει πρόβλημα στα τρεξίματα, καθώς οι μέσοι όροι της ομάδας του είναι στα ίδια επίπεδα και σε κάποιες περιπτώσεις και καλύτερα με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Αυτό που λείπει είναι η ένταση στο παιχνίδι, εξαιτίας όλων όσων προαναφέραμε, ενώ λείπει και η “φρεσκάδα” από τους Πράσινους εξαιτίας των πολλών παικτών που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και των συνεχόμενων αγώνων τον Ιανουάριο. Σταδιακά επανέρχεται η …κανονικότητα και στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού μπορούν να γυμναστούν με μεγαλύτερη ένταση από τη στιγμή που υπάρχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα και είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο Δώνης, για να υπάρξει βελτίωση. 

Πάμε στο αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού και στη δήλωση του Δώνη: “χάσαμε το δρόμο μας”…

Αν κάποιος αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις που έχει ένας μεγάλος σύλλογος, αυτός είναι ο Γιώργος Δώνης. Άλλωστε ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ζήσει σπουδαίες στιγμές ως παίκτης με το Τριφύλλι και ασφαλώς θα ήθελε να βρίσκεται σε μια …κανονική περίοδο. Ο ίδιος ήταν που ζήτησε ΚΑΝΟΝΙΚΗ κριτική και αντιμετώπιση, ο ίδιος έκανε μαθήματα ...ιστορίας στους παίκτες του, ο ίδιος σέβεται και αγαπά - όσο λίγοι - αυτό το σύλλογο. Δεν χωρά αμφιβολία ότι θα επιθυμούσε ένα μπάτζετ 10 εκ. ευρώ + και την άνεση μεταγραφών, όμως ο Δώνης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση του κλαμπ με ρεαλισμό και ψυχραιμία.

Γνώριζε προτού αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στους Πράσινους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λησμονήσει αυτό το “βαρίδι” των - 6 βαθμών που είχε η ομάδα του στο ξεκίνημα της σεζόν και τα μεγάλα εμπόδια που υπήρχαν στο κομμάτι των μεταγραφών, αλλά και τις δυνατότητες που έχει το ρόστερ.  Όλα έχουν ένα ταβάνι...

Ο Γιώργος Δώνης έκανε λόγο για ... "δρόμο που χάθηκε" και αυτό το μήνυμα έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και στο περιβάλλον της ομάδας του. Ουσιαστικά αυτό που ήθελε να πει ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί από κανέναν το πλάνο που έχει σχεδιαστεί με στόχο τη μείωση των χρεών, την ανάπτυξη των νεαρών παικτών και το “σβήσιμο” της ευρωπαϊκής ποινής. Τουλάχιστον για φέτος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αποτελέσματα είναι το …δέντρο και η επιτυχία του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι το δάσος. 

Σίγουρα θα μπορούσε να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο κάποιες καταστάσεις, αν και η κατάσταση του Παναθηναϊκού ήταν διαφορετική. Ενδεχομένως να άφηνε τον Μαυρομμάτη για κάποια παιχνίδια εκτός 11αδας για να πάρει ανάσες και να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο ή θα ξεκούραζε σε κάποια ματς τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη. Όμως η επιμονή στη χρησιμοποίηση των πλέον ταλαντούχων από τους πιτσιρικάδες είναι αρχικά για να αποκτήσουν τις απαιτούμενες εμπειρίες και στη συνέχεια για να ανέβουν αγωνιστικό επίπεδο μέσα από τα παιχνίδια. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως αυτή η επιλογή να έχει στοιχίσει βαθμούς, όμως συνειδητά ο προπονητής του Παναθηναϊκού ακολουθεί το συγκεκριμένο πλάνο, προκειμένου να… ολοκληρωθεί κάποια στιγμή! 

Αρκετή συζήτηση έχει γίνει και για τρεις νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Ιδιαίτερα για τον Καμπετσή, ο οποίος έκανε δυναμικό …μπάσιμο στη σεζόν και στη συνέχεια …χάθηκε. Αυτό που βλέπουν τα μέλη του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού είναι μια καθοδική πορεία του νεαρού επιθετικού το τελευταίο διάστημα και στις προπονήσεις. Ο Καμπετσής επηρεάστηκε σημαντικά από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, όμως θα χρειαστεί και ο ίδιος να ανεβάσει την ένταση στο παιχνίδι του και να βελτιώσει κάποια πράγματα για να επιστρέψει στα βασικά πλάνα του προπονητή του. Αναφορικά με τον Εμμανουηλίδη, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι κατηγορηματικοί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πειθαρχικού παραπτώματος και ο λόγος του μικρού χρόνου συμμετοχής είναι καθαρά αγωνιστικός. 

Ο Δώνης και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι χρειάζεται πολλή δουλειά στο τεχνικό κομμάτι, στην πάσα, αλλά και στην τακτική. Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο, αλλά θέλει βελτίωση για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Σε παιχνίδια που βρίσκει χώρο είναι η ιδανική λύση, όμως ο Παναθηναϊκός συνήθως αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες και εκεί δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προπονητή του. 

Αναφορικά με τον Αρμενάκα, η μοναδική χειμερινή μεταγραφή των Πράσινων, χρειάζεται μπόλικη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Ο ομογενής εξτρέμ διαθέτει καλά στοιχεία, όμως θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί και να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο τεχνικός του Τριφυλλιού. 
Γράψτε το σχόλιο σας...