Iσως μόνο ο Βενιζέλος υποψήφιος πρόεδρος

Ισχυρό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και αυτός να είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ισχυρό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και αυτός να είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μηνύματα που φτάνουν στην Ιπποκράτους, οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 94 υπογραφές. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι να στηθούν κάλπες σε όλη την Ελλάδα. 

Έτσι, ήδη γίνονται προσπάθειες εξέτασης του καταστατικού και συγκεκριμένα του άρθρου 55, που αφορά στη συγκέντρωση υπογραφών. Συγκεκριμένα, γι’ αυτό το άρθρο δεν έχουν εκδοθεί κανονισμοί και γι’ αυτό μπορεί να υπάρξει ερμηνεία του από την ΕΚΑΠ, την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, αν θέσει θέμα κάποιο όργανο.

Εναλλακτικά συζητείται να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ενδιαφερομένων υποψηφίων, ώστε, αντί της διαδικασίας της συγκέντρωσης υπογραφών, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να εκφράσουν την προτίμησή τους για τον υποψήφιο πρόεδρο, μέσω κάλπης.

Τέλος, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την έρευνα του εισαγγελέα κ. Πεπόνη, είπε πως το θέμα προέκυψε μετά την καταγγελία που έκανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη, σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, είχε ζητήσει δάνειο από την Τράπεζα Αττικής για το κόμμα της. Η τράπεζα αρνήθηκε να εγκρίνει το δάνειο, με την αιτιολογία ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή μετά από εθνικές εκλογές.

Μετά την απάντηση η κυρία Μπακογιάννη προέβη στη σχετική καταγγελία που οδήγησε στην παρεμπόδιση της εκταμίευσης των χρημάτων των υπολοίπων κομμάτων από τις τράπεζες.

Πηγή, Protothema.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.