Μαρίνος: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Ο Στέργος Μαρίνος υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, στις αναμετρήσεις με την Άντερλεχτ.

Ο Στέργος Μαρίνος υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, στις αναμετρήσεις με την Άντερλεχτ. Ο Έλληνας παίκτης υπογράμμισε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους «ερυθρολεύκους» είναι ο Στεφάν Οκάκα. Ο Μαρίνος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 radio 103,3». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την Σαρλερουά: “Η ομάδα πάει καλά. Ο στόχος είναι να μπούμε στα play off, για να διεκδικήσουμε μία θέση στην Ευρώπη”.

Για τους Έλληνες που παίζουν στο βελγικό πρωτάθλημα: “Είμαστε πολλοί Έλληνες εδώ και όσο γίνεται προσπαθούμε να βρισκόμαστε όταν έχουμε ρεπό”.

Για το πως έγινε και βρίσκονται τόσοι πολλοί στο Βέλγιο: “Δεν ξέρω αν έτυχε, αλλά απ’ ότι βλέπω οι ομάδες του Βελγίου παρακολουθούν πολύ τους Έλληνες. Επειδή έχουν έρθει κάποιοι και έχουν πετύχει, υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη”.

Για την αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού την Άντερλεχτ: “Από τα αποτελέσματα του Βελγίου δεν θεωρώ ότι είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Είναι και τρίτη στην βαθμολογία αν δεν κάνω λάθος. Στην Ευρώπη έχουν διαφορετικό στυλ σε σχέση με αυτό που παρουσιάζουν στο πρωτάθλημα. Στο βελγικό πρωτάθλημα προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι, ενώ στην Ευρώπη παίζει πιο επιφυλακτικά. Στην Ευρώπη είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτά τα παιχνίδια”.

Για το μεγαλύτερο “όπλο” της Άντερλεχτ: “Ο Στέφαν Οκάκα, που είναι επιθετικός. Κυρίως αυτός. Μπορεί να παίξει με πλάτη, έχει καλό σουτ, μπορεί να κάνει την ζημιά ανά πάσα στιγμή”.

Για τα ανερχόμενα ταλέντα Πρατ και Τίλεμανς: “Είναι καλοί. Εδώ και τρία χρόνια είναι βασικοί, αν και πολύ μικροί στην ηλικία. Αλλά εδώ δεν βλέπουν ηλικίες, όποιος τους κάνει παίζει. Ο Τίλεμανς παίζει στην πρώτη ομάδα από 16 χρονών και ο Πρατ από τα 18. Έχουν εμπειρία πλέον. Έχουν παραστάσεις από την Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Έχουν μεγάλο κίνητρο στο παιχνίδι τους, έχουν αρκετή ενέργεια. Είναι πολύ κινητικοί. Ειδικά ο Πρατ έχει πολύ καλή τεχνική. Πρέπει να τους προσέξουν”.

Για το μειονέκτημα της Άντερλεχτ: “Πιστεύω πως θα βρει αρκετού χώρους. Ειδικά μέσα στο γήπεδο της, ενθουσιάζονται και βγαίνουν όλοι μπροστά. Μπορεί να χτυπήσει στην κόντρα. Θεωρώ να βρει αρκετούς χώρους. Με την εμπειρία που έχει ο Ολυμπιακός μπορεί να το εκμεταλλευτεί”.

Για το ποιος θεωρεί ότι έχει το πλεονέκτημα: “Ίσως να δώσω ένα μικρό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, λόγω εμπειρίας. Μόνο αυτό. Κατά τ’ άλλα θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι πρόκρισης. Είναι δύο παιχνίδια και είναι όλα ανοιχτά”.

Για την έδρα της Άντερλεχτ: “Είναι ζεστή ατμόσφαιρα, όχι καυτή. Οι φίλαθλοι της δεν είναι τόσο φανατισμένοι για να δημιουργούν μία καυτή ατμόσφαιρα ή να μπορεί να φοβηθεί ένας αντίπαλος. Είναι ένα μοντέρνο γήπεδο, καθαρά ποδοσφαιρικό. Θεωρώ πως δεν θα είναι εχθρική η ατμόσφαιρα. Δεν είναι φόβητρο”.

Για το αν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός: “Το έχει δείξει ο Ολυμπιακός. Έχει πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Άρσεναλ και στην Ντιναμό. Του βγήκε και γιατί να μη του βγει και σήμερα”.

Για το πως είναι η Άντερλεχτ στις στημένες φάσεις: “Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν βάλει αρκετά γκολ από στημένες φάσεις, αλλά μόνο που είναι ο Οκάκα μέσα στην περιοχή είναι κίνδυνος. Είναι ψηλός, αλτικός και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα”.

Για το αν οι αντίπαλοι στο Βέλγιο φοβούνται την Άντερλεχτ: “Όχι. Είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Όταν παίζεις με αυτές τις ομάδες εδώ παίζεις πιο ελεύθερα και καλύτερα. Δεν υπάρχει το παίζει με την καλύτερη ομάδα, άρα θα κάτσω πίσω”.

Για το ποιο αγωνιστικό πλάνο θα έπρεπε να έχει ο Ολυμπιακός: “Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που θεωρητικά είναι το φαβορί, θα προσπαθήσει να κρατήσει την μπάλα. Όσο έχεις την μπάλα στα πόδια σου, δεν κινδυνεύεις. Είναι ανάλογα το παιχνίδι. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι, δεν θα κριθεί απόψε η πρόκριση. Θα πρέπει να προσέξει την άμυνα του, γιατί τα γκολ μετράνε σε αυτόν τον γύρο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.