Έτσι σε κατάντησαν Παναθηναϊκέ...

O Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την αποφυγή του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού που δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς…
0
Νίκος Τζουάννης
04/05/2018 • 08:19
Το σήμα του Παναθηναϊκού
  • shares
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Σούπερλιγκ και η αλλαγή της ποινής υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες δεν είναι λόγος πανηγυρισμού για τους Πράσινους και ιδιαίτερα για τη διοίκηση του συλλόγου. Άλλωστε οι επιλογές του Γιάννη Αλαφούζου ήταν αυτές που οδήγησαν το Τριφύλλι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. 

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τον ντροπιαστικό υποβιβασμό με την ...τρίτη, όμως το μέλλον του υποθηκεύεται μετά τη βαριά τιμωρία που θα εφαρμοστεί για όσες ομάδες δεν εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα. 

Η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών είναι αρκετά μεγάλη και ο συνδυασμός του περιορισμού μεταγραφών φαντάζει ...καταστροφικός για μια ομάδα που επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, εξαιτίας της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο σύλλογος δεν είναι καν στο σημείο μηδέν, αλλά στο -1! 

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό, καθώς οι προπονητές, οι παίκτες και το προσωπικό της ΠΑΕ παραμένουν απλήρωτοι και ακούν καθημερινά υποσχέσεις, αρκετοί ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού σκέφτονται πολύ σοβαρά να καταθέσουν προσφυγή την επόμενη εβδομάδα και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για ...άλλες πολιτείες, ενώ ο Ουζουνίδης - με τις συνθήκες που υπάρχουν στο κλαμπ τη δεδομένη στιγμή - δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο παραμονής. 

Η μοναδική λύση για να βγει ο Παναθηναϊκός από το αδιέξοδο, είναι να υπάρξει άμεσα αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσει ο φίλαθλος του Τριφυλλιού να αισθανθεί ότι υπάρχει ...ελπίδα για την αγαπημένη του ομάδα. 

Κρατάω μικρό καλάθι στην υπόθεση της Pan Asia και - παρά τα όσα διαρρέουν οι δύο πλευρές - διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις για το αν θα υπάρξει ευτυχές τέλος για το κλαμπ σε αυτή την ιστορία. Πάντως οι συζητήσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσαντ θα συνεχιστούν επί ελληνικού εδάφους και πολύ σύντομα θα φανούν τα πρώτα σημάδια για το μέλλον του συλλόγου. Υπάρχει διάθεση συνεργασίας και οι δύο πλευρές έχουν έρθει πιο κοντά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παραμένουν στο τραπέζι αρκετά σημαντικές διαφορές, οι οποίες ακόμα δεν έχουν λυθεί...Και σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί και οι δύο να κάνουν ένα μεγάλο βήμα πίσω, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Γράψτε το σχόλιο σας...