Ώρα για αλήθειες και πράξεις

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τις εξελίξεις στις επαφές Αλαφούζου και Πιεμπονγκσαντ, για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
0
Νίκος Τζουάννης
22/04/2018 • 09:20
Ο Γιάννης Αλαφούζος.
  • shares
Ο αρχικός ενθουσιασμός των - ταλαιπωρημένων από τις δυσάρεστες εξελίξεις - οπαδών του Παναθηναϊκού στην είδηση της θετικής απάντησης του Γιάννη Αλαφούζου στην πρόταση της Pan Asia, έγινε μέσα σε λίγες ώρες - και μετά την ανακοίνωση της πλευράς του Πιεμπονγκσαντ - έντονος προβληματισμός. 

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόθεση παραχώρησης του συνόλου των μετοχών που έχει στην κατοχή του στο επενδυτικό σχήμα και κάνει λόγο για δεσμευτική προσφορά της Pan Asia, προκειμένου να συμμετάσχει με το ποσό των 27 εκ. Ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μάλιστα ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε άμεση αντίδραση και υλοποίηση της συμφωνίας από τους υποψήφιους επενδυτές, ενώ στην ανακοίνωση του γραφείου του αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: "αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, κάθε πρόταση, η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας". 

Λίγες ώρες αργότερα, η πλευρά της Pan Asia ουσιαστικά διέψευσε όσα ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος και κάνει λόγο για επικοινωνιακά τερτίπια, υπογραμμίζοντας ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε σε ...άλλη πρόταση. Μάλιστα το επενδυτικό σχήμα στέκεται αρκετά στο θέμα των χρεών που έχει δεσμευτεί να αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος και αναφέρεται κυρίως στην πρόταση της 28ης Μαρτίου και όχι σε αυτή της 16ης Απριλίου... 

Μπερδευτήκατε; Κι εγώ το ίδιο. Ποιος λέει την αλήθεια και τι γίνεται τελικά με αυτή την υπόθεση, είναι κάτι πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Υπάρχει δεσμευτική προσφορά από την Pan Asia και προφορική συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο ή ισχύουν όσα αναφέρει το επενδυτικό σχήμα; 

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Αν υπάρχουν τα χρήματα και η διάθεση για να προχωρήσει το deal, τότε γίνεται η Α.Μ.Κ., μπαίνει άμεσα το απαιτούμενο ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ, αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τελειώνει η ιστορία. Αν αρχίσουν οι δικαιολογίες και ο "χαρτοπόλεμος" ( ο Αλαφούζος υποστηρίζει ότι δεν επιθυμεί να μπει σε δημόσιο διάλογο με το fund ), θα χαθεί το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Το "καμπανάκι" έχει ήδη χτυπήσει και είναι ώρα για αλήθειες και για πράξεις. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ...δευτερόλεπτο για χάσιμο σε έναν σύλλογο που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την καταστροφή. 
Γράψτε το σχόλιο σας...