“Καμπανάκι” για απαγόρευση μεταγραφών

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τον κίνδυνο απαγόρευσης μετεγγραφών στον Παναθηναϊκό, το εφετινό καλοκαίρι.
0
Νίκος Τζουάννης
09/04/2018 • 08:17
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού
  • shares
Η υπόθεση – αδειοδότηση είναι η απόλυτη προτεραιότητα για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, οι Πράσινοι παραμένουν αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο και θα ...ξορκίσουν σενάρια υποβιβασμού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν περάσει τα δύσκολα για το σύλλογο. 

Αν τελικά αλλάξει ο κανονισμός για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες και ο Παναθηναϊκός παραμείνει στη Σούπερλιγκ, τότε θα υπάρξουν ποινές για τους συλλόγους που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής για την επόμενη σεζόν. 

Η πρώτη πρόταση αφορά μονάχα αφαίρεση έξι βαθμών και χρηματικό πρόστιμο, ενώ το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι η ...επιστροφή της ποινής που προϋπήρχε αυτής του υποβιβασμού. Δηλαδή περιορισμός μεταγραφών και εδώ χτυπάει δυνατά το “καμπανάκι κινδύνου” για το Τριφύλλι. 

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να κάνει απεριόριστες μεταγραφές για Έλληνες παίκτες κάτω των 23 ετών, ενώ θα υπάρχει δικαίωμα απόκτησης μόνο ενός ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας (ανεξαρτήτως εθνικότητας) για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα δύο επεκτάσεων ή ανανεώσεων συμβολαίων για παίκτες άνω των 23 ετών, ενώ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, θα υπάρχει το δικαίωμα απόκτησης ενός Έλληνα παίκτη (χωρίς ηλικιακό όριο). 

Ακόμα και αν το επόμενο διάστημα υπάρξουν εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, λυθούν τα διοικητικά προβλήματα του Τριφυλλιού και μπουν χρήματα στο κλαμπ, ο περιορισμός μεταγραφών θα είναι καταστροφικός για το σύλλογο και θα αποδυναμώσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν. 

Οι καλοί Έλληνες παίκτες κάτω των 23 σπανίζουν και γι' αυτό το λόγο ...στοιχίζουν σε όποια ομάδα θέλει να τους αποκτήσει, η λύση της ξένης αγοράς ...διαγράφεται, καθώς θα θα υπάρχει η δυνατότητα για μονάχα μια μεταγραφή, ενώ θα χαθούν και ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα και λήγουν τα συμβόλαια τους, εξαιτίας του περιορισμού στις ανανεώσεις. 

Η μοναδική ουσιαστική λύση θα είναι η αναγκαστική ...προώθηση και αξιοποίηση των ταλαντούχων παιδιών που υπάρχουν στην Ακαδημία του συλλόγου, όμως η σεζόν δεν ...βγαίνει με πιτσιρίκια και “πειράματα”. 

Γράψτε το σχόλιο σας...

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 15:00

Live