Για τον Μαρίνο!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως οι «πράσινοι» πρέπει να παίξουν και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.
0
Νίκος Τζουάννης
10/12/2017 • 08:33
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης
  • shares
Σε άλλες εποχές ή μάλλον αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, θα ήταν παράλογο να κάναμε λόγο για έλλειψη κινήτρου για παίκτη που φορά τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος. Για κάθε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού είναι κίνητρο το γεγονός ότι αγωνίζεται σε τόσο μεγάλο σύλλογο και εκπροσωπεί σε κάθε παιχνίδι την τεράστια ιστορία που έχει αυτό το κλαμπ. 

Όμως οι εποχές δεν είναι …κανονικές και οι συνθήκες που υπάρχουν στους Πράσινους δεν είναι …συνηθισμένες. Τα διοικητικά προβλήματα έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες και τους έχουν «αδειάσει» ψυχολογικά, ενώ σκέψεις παραίτησης κάνει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς είναι απογοητευμένος με όσα βλέπει και κουρασμένος από τη συνεχή – και μοναχική – προσπάθεια. 

Πέρα από τη δεδομένη αγάπη που έχει για το σύλλογο, ο Ουζουνίδης έμεινε στο Τριφύλλι για τους παίκτες του. Δεν ήθελε να τους εγκαταλείψει σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, αν και υπήρχε ενδιαφέρον από συλλόγους. Ο Εβρίτης προπονητής θα μπορούσε να επιλέξει την …εύκολη λύση και να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του. Όμως έμεινε, πάλεψε και από τη στιγμή που δεν βλέπει αγωνιστική ανταπόκριση, αρχίζει και κλωθογυρίζει στο μυαλό του το ενδεχόμενο παραίτησης. 

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει τεράστια σημασία για τον Παναθηναϊκό. Για πολλούς λόγους. Οι Πράσινοι έχουν χάσει σημαντικό «έδαφος» στο πρωτάθλημα και χρειάζονται βαθμούς για να …αναπνεύσουν. Σε αυτά τα παιχνίδια παίζεται και το γόητρο, ενώ οι παίκτες του Τριφυλλιού θέλουν να αποδείξουν – αν μπορούν – ότι η απογοητευτική εικόνα στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία για αγωνιστικές …αποδείξεις από ένα ντέρμπι. 

Όμως υπάρχει άλλο ένα μεγάλο κίνητρο για τους Πράσινους στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής. Αν θέλουν τον Ουζουνίδη στην ομάδα, οι παίκτες του Τριφυλλιού θα πρέπει να μοχθήσουν στο γήπεδο και για τον Εβρίτη τεχνικό. Να παίξουν στην Τούμπα και για τον Ουζουνίδη και να του πουν με τον δικό τους τρόπο ένα «ευχαριστώ» για όλα όσα έχει κάνει γι’ αυτούς. Ίσως έτσι καταφέρουν να τον κρατήσουν κοντά τους… 

Γράψτε το σχόλιο σας...