Ντέρμπι ...απογείωσης!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τα οφέλη που θα έχει ο Παναθηναϊκός από μια πιθανή νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων» επί του Ολυμπιακού.
0
Νίκος Τζουάννης
28/10/2017 • 08:33
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού
  • shares
Μια νίκη στο ντέρμπι "αιωνίων" δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού. Δεν θα ...σβηστούν με έναν μαγικό τρόπο τα χρέη της ΠΑΕ και ο οικονομικός "πονοκέφαλος" θα υπάρχει και την επόμενη ημέρα... Όμως μια καλή εμφάνιση και κυρίως ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον παραδοσιακά μεγαλύτερο αντίπαλο του Τριφυλλιού, είναι αφορμή χαράς για τον κόσμο. Και αυτό το χαμόγελο που έχει ...εξαφανιστεί τελευταία από τα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού, θέλουν να δουν και πάλι ο Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του. 

Στα δύσκολα - και στα πιο δύσκολα που θα έρθουν - ο κόσμος είναι εκεί. Δίπλα στην ομάδα. Την στηρίζει και βρίσκεται στο πλευρό της. Πλέον είναι η σειρά του Παναθηναϊκού για να δώσει κάτι στους φιλάθλους και το ντέρμπι είναι η ευκαιρία! 

Μέχρι στιγμής, οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού είναι μη αναμενόμενα. Η αγωνιστική εικόνα των Πράσινων απέχει ...μίλια μακριά από τις προσδοκίες που δημιούργησε αυτή η ομάδα το καλοκαίρι, οι βαθμολογικές απώλειες είναι αρκετές και σημαντικές σε παιχνίδια " εντός προγράμματος" και το Τριφύλλι έχει μείνει πίσω στην κούρσα τίτλου. 

Όμως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπορεί να γίνει η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό το παιχνίδι είναι αρκετό για να ...απογειώσει την ψυχολογία των παικτών και ένα καλό αποτέλεσμα, είναι ικανό για να δώσει την απαραίτητη "ώθηση" στην ομάδα.

Το θετικό για τους Πράσινους είναι ότι παίζουν στη Λεωφόρο. Επομένως δεν αναμένεται να εμφανιστεί τούτη τη φορά το ανεξήγητο φαινόμενο των εκτός έδρας αγώνων και των "χλωμών" εμφανίσεων. 

Το Τριφύλλι είναι διαφορετικό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και έχοντας ως πλεονέκτημα την έδρα του, θα προσπαθήσει να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα και να αποκτήσει από την αρχή τον έλεγχο στο ματς. 

Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει σε ένα ντέρμπι, πως θα εξελιχθεί και που θα κριθεί. Συνήθως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και η ομάδα που δείχνει περίσσιο πάθος, φεύγει νικήτρια από το γήπεδο. 

Αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, προσοχή, ενέργεια και αποφασιστικότητα πρέπει να μπουν στο ...καζάνι του ντέρμπι και όλα αυτά είναι απαραίτητα συστατικά για να ετοιμάσουν οι Πράσινοι το ...πιάτο νίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας...