Η «σπαζοκεφαλιά» των εκτός έδρας αγώνων και η …λύση

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λαμία και το τι θα πρέπει να διορθώσει το «τριφύλλι» στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του.
0
Νίκος Τζουάννης
21/10/2017 • 08:25
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού
  • shares
Η …χαοτική διαφορά στην αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια σε σχέση με τις εντός έδρας αναμετρήσεις, είναι θέμα προς …ανάλυση. 

Άλλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός όταν αγωνίζεται στη Λεωφόρο και εντελώς διαφορετική μακριά από το σπίτι του. Στην έδρα τους οι Πράσινοι έχουν ενέργεια, πάθος και επιμονή. Συγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο τους, ακόμα και όταν ένα παιχνίδι δεν πηγαίνει καλά, όπως έγινε πρόσφατα στο ματς με την ΑΕΛ. 

Εκτός έδρας η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, είναι κυρίως …ψυχολογικό. Οι Πράσινοι μπαίνουν στα παιχνίδια χωρίς αυτοπεποίθηση και τόλμη, ενώ μόλις κάτι «στραβώσει», τότε «βραχυκυκλώνουν». 

Ασφαλώς και η παρουσία του κόσμου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», δίνει έξτρα ώθηση στους παίκτες του Τριφυλλιού, όμως παραμένει ανεξήγητη η «μεταμόρφωση» των Πράσινων στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και ιδιαίτερα στα παιχνίδια που γίνονται στην επαρχία. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει προβληματιστεί αρκετά από αυτό το …φαινόμενο, το έχει αναλύσει, έχει μιλήσει στους παίκτες του για όσα έχει παρατηρήσει και ζήτησε εμφάνιση …Λεωφόρου στο ματς με τη Λαμία. Αυτή είναι και η …λύση στη …σπαζοκεφαλιά των εκτός έδρας αγώνων.  

Πλέον η μπάλα είναι στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και οι Πράσινοι καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν μάθει καλά το μάθημα τους από τα απανωτά …παθήματα. 

Το Τριφύλλι αναζητά στη Λαμία την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα, βρίσκεται σε …σχετικά καλή ψυχολογική κατάσταση μετά τη νίκη στο απίθανο ματς με την ΑΕΛ, το 4-2-3-1 που επέλεξε ο Ουζουνίδης την προηγούμενη αγωνιστική λειτούργησε καλά, ωστόσο τα προβλήματα είναι για άλλη μια φορά αρκετά. 

Το κενό του πολύτιμου Μολέντο δεν είναι εύκολο να καλυφθεί, αν και υπάρχουν λύσεις για το κέντρο της άμυνας. Παράλληλα η απουσία του τιμωρημένου Σιλά, αφήνει το Τριφύλλι με έναν καθαρό «κόφτη» (Ρέις), ενώ δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές και για την κορυφή της επίθεσης με δεδομένες τις απουσίες του τιμωρημένου Άλτμαν και των τραυματιών Λουτσιάνο και Τσάβες. 

Γράψτε το σχόλιο σας...

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 15:00

Live