Προσοχή και ...μπάλα με Γκαμπάλα

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Καμπάλα, στην οποία οι "πράσινοι" θέλουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στα play off του Europa League.
0
Νίκος Τζουάννης
27/07/2017 • 08:08
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού
  • shares
Μερικές φορές η τύχη κάνει περίεργα παιχνίδια... Να λοιπόν που ο Παναθηναϊκός θα ξαναβρεί μπροστά του μια παλιά ...γνώριμη ή για να είμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα, ένα ...φάντασμα που τον κυνηγάει εδώ και δύο χρόνια. 

Ο αποκλεισμός από τους Αζέρους προκάλεσε ένα ντόμινο εξελίξεων στο "στρατόπεδο" του Τριφυλλιού και ακόμα ...στοιχειώνει την ευρωπαϊκή ιστορία των Πράσινων. Από τότε άλλαξαν αρκετά και το πιο σημαντικό είναι ότι τούτη τη φορά υπάρχει η ...γνώση. Πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία της έκπληξης ή του ...αιφνιδιασμού και το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ...έπαθε. Απομένει να δούμε αν ...έμαθε το μάθημα του. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει καλά τη Γκαμπάλα, η οποία έχει αλλάξει αρκετά πρόσωπα σε σχέση με τα προ διετίας παιχνίδια, όμως διατηρεί την ίδια  ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Δέχεται δύσκολα γκολ, είναι ...φωτιά στην κόντρα επίθεση και έχει μάθει - πλέον - να παίρνει προκρίσεις. Μονάχα τυχαία δεν είναι η πορεία των Αζέρων τα δύο τελευταία χρόνια και τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν πάρει απέναντι σε δυνατούς και πιο "λαμπερούς" αντίπαλους. 

Ο "αέρας" που έχει αποκτήσει από την ευρωπαϊκή της παρουσία τα δύο τελευταία χρόνια, η μικρή εμπειρία από τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το ...know how είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι σε μια ομάδα που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την ευρωπαϊκή της "λάμψη". Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων παραμένει το φαβορί για την πρόκριση και έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη φιλόδοξη αντίπαλο του.

"Κλειδί" είναι το ματς της Λεωφόρου και η αμυντική συμπεριφορά των Πράσινων κόντρα στους Αζέρους. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του και να "λαβώσει" τη Γκαμπάλα. Αν το Τριφύλλι δεν δεχθεί γκολ στο ματς της Λεωφόρου, τότε θα έχει κάνει το πρώτο βήμα για να πετύχει το στόχο του. 

Γράψτε το σχόλιο σας...