Εν αρχή ην η ομάδα!

O Νίκος Τζουάννης κάνει μέσω του προσωπικού του blog μία πρώτη αποτίμηση για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία.
0
Νίκος Τζουάννης
16/07/2017 • 19:30
Παναθηναϊκός
  • shares
Νομίζω ότι η εφετινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία ήταν η πιο ...περίεργη που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στον προπονητή και το επιτελείο της ομάδας ή στους παίκτες του Τριφυλλιού, αλλά στις συνθήκες πουν έχουν διαμορφωθεί στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού.

Οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους με ...απούσα τη μισή ομάδα, δηλαδή χωρίς τους παίκτες που θα αποκτηθούν για να καλύψουν το κενό όλων όσοι έχουν αποχωρήσει, με μόλις δύο νεοαποκτηθέντες και αρκετά νέα παιδιά από την Ακαδημία. 

Παράλληλα στο Τέχελεν βρέθηκε και το γκρουπ των "κομμένων", καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε άλλη επιλογή. Είτε θα άφηνε στο Κορωπί σημαντικούς συνεργάτες του για να προπονούνται όσοι δεν υπολογίζονται, είτε θα τους έπαιρνε όλους στην Ολλανδία για να συμπληρώνονται και οι ομάδες για το δίτερμα! 

Δεν καταφέραμε να δούμε πολλά αυτές τις εννέα ημέρες στην Ολλανδία και δεν βγάλαμε ασφαλή συμπεράσματα από τον "νέο" Παναθηναϊκό που "χτίζει" ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Γιατί πολύ απλά λείπουν ακόμα πολλά κομμάτια... 

Αυτό πάντως που δεν αλλάζει είναι η εργατικότητα και η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του προπονητή των Πράσινων. Ο Ουζουνίδης ασχολήθηκε πολύ με το σύνολο, δούλεψε πάνω στα "θέλω" του και στο σύστημα (4-4-1-1) που πιστεύει ότι ταιριάζει στην ομάδα του, ενώ αφιέρωσε χρόνο - και μάλιστα αρκετό - σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Δεκάδες τετ α τετ και συμβουλές στους Πράσινους από τον ίδιο και τον Κόλα, προκειμένου να μην πέσει τίποτα ...κάτω και να υπάρξει βελτίωση. 

Το βασικότερο απ' όσα είδαμε είναι ότι ο Ουζουνίδης έχει καταφέρει να περάσει στους παίκτες του το σωστό μήνυμα και το εφετινό "μότο" των Πράσινων πιθανότατα θα είναι " πάνω απ΄όλους η ομάδα". Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Τριφύλλι, το κλίμα είναι εξαιρετικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτό είναι ...κατόρθωμα του προπονητή, που μοιάζει τη δεδομένη στιγμή σαν ένας ...κυματοθραύστης.

Αρχίζει κάτι να ...κινείται και στο μεταγραφικό τοπίο, αν και οι Πράσινοι συνεχίζουν να προχωρούν με απελπιστικά αργούς ρυθμούς. Η απόκτηση των Λατινοαμερικάνων Λουτσιάνο και Καμπέσας δίνουν δύο επιπλέον λύσεις στον Ουζουνίδη για τα ευρωπαϊκά ματς που πλησιάζουν, ενώ πλέον το βάρος έχει πέσει στον φορ, τον εξτρέμ και τα δύο "αναπληρωματικά" μπακ. 
Γράψτε το σχόλιο σας...