Το γήπεδο, η …παγίδα και η αδειοδότηση

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και την προσπάθεια της διοίκησης για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
0
Νίκος Τζουάννης
25/03/2017 • 08:25
Το γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης"
  • shares
Το θέμα του γηπέδου και η εξαγγελία της Κυβέρνησης αναφορικά με το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού στο Γουδή, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Πράσινων. Απόλυτα λογικό, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα το Τριφύλλι και ένα όνειρο της Παναθηναϊκής οικογένειας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αν και …διαχρονικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει «γήπεδο στη Λεωφόρο», δεν νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν – ιδιαίτερα στο «πράσινο στρατόπεδο» - για το ενδεχόμενο κατασκευής νέου γηπέδου στο Γουδή.

Η Κυβέρνηση εκφράζει επίσημα τη βούληση της για να υλοποιηθεί το φιλόδοξο πλάνο και φαίνεται ότι ασχολείται …ζεστά με το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο δεν αρκούν τα λόγια και η θέληση για να κατασκευαστεί  ένα νέο και σύγχρονο γήπεδο σε μια περιοχή …προβληματική. 

Πριν καν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο χώρο από γειτονικούς Δήμους και κατοίκους και αν κρίνουμε με βάση όσα συνέβησαν στην – πιο εύκολη – περίπτωση του Βοτανικού, αναμένεται να υπάρξουν πολλά και μεγάλα εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια. 

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παγίδα για το Τριφύλλι, καθώς ο Παναθηναϊκός είτε θα αποκομίσει ένα τεράστιο όφελος από αυτή την ιστορία, είτε θα υποστεί μια μεγάλη ζημιά. 

Στην περίπτωση που προχωρήσει η υπόθεση, τότε οι Πράσινοι θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο γήπεδο και «πολύτιμες» εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη που έχει …στριμώξει τα περισσότερα τμήματα στη Λεωφόρο. Υπάρχει όμως και το κακό σενάριο του γραφειοκρατικού … «κολλήματος» . Σε αυτή την περίπτωση οι Πράσινοι θα έχουν χάσει …χρόνια και όλα όσα μπορούν να αξιώσουν από τη Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού – Λεωφόρου (ρήτρες κτλ), ενώ πιθανότατα δεν θα έχει προχωρήσει και η ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης». Άρα το Τριφύλλι δεν θα είναι καν στο σημείο μηδέν, αλλά μάλλον στο μείον …πέντε. 

Για την ώρα, το θέμα απασχολεί αποκλειστικά τον Ερασιτέχνη, καθώς η ΠΑΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τηρεί στάση αναμονής. Τούτη τη στιγμή, απόλυτη προτεραιότητα για τη διοίκηση της ΠΑΕ είναι η αδειοδότηση του συλλόγου και το βάρος έχει πέσει σε αυτή την προσπάθεια. 

Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, όμως δεν έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια και ο αγώνας …δρόμου συνεχίζεται από τους Πράσινους, προκειμένου ο φάκελος του Τριφυλλιού που θα κατατεθεί στις αρχές Απριλίου στην ΕΠΟ να είναι πλήρης και να μην υπάρξουν …δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Γράψτε το σχόλιο σας...