Καλώς τον ...Ζεκόπουλο!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο blog του στο novasports.gr. για τον Έλληνα πλέον Ζέκα και το τι σημαίνει για τον ίδιο αλλά και την εθνική ομάδα, το ελληνκό του διαβατήριο.
0
Νίκος Τζουάννης
08/03/2017 • 18:02
Ζέκα
  • shares
Πριν από περίπου δύο χρόνια, είχαμε αποκαλύψει στο novasports.gr την πρόθεση του Ζέκα να γίνει ένας από ...εμάς και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ήταν κάτι που κλωθογύριζε στο μυαλό του για αρκετό διάστημα και όταν έμαθε ότι η ...σκέψη μπορεί να γίνει πράξη - μέσα από μια μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία - τότε πήρε την οριστική του απόφαση. Να κάνει ότι απαιτείται, ώστε να πάρει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο και να αποκτήσει συνάμα δικαίωμα συμμετοχής στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Μετά από αρκετό ...τρέξιμο, ταξίδια στην Πορτογαλία για τη συλλογή των απαραίτητων εγγράφων, αλλά και με τη σημαντική βοήθεια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, ο Ζέκα έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, πολιτογραφήθηκε Έλληνας πολίτης και προβάρει τα ..."γαλανόλευκα". 

Ναι, ήταν ένα όνειρο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, όσο και αν φαντάζει ...περίεργο σε κάποιους. Ο Ζέκα αισθάνεται ότι η Ελλάδα είναι το σπίτι του, η δεύτερη πατρίδα του και μετά από σχεδόν έξι χρόνια στα μέρη μας, νιώθει κομμάτι αυτού του τόπου και ευγνώμων για όσα του έχουν προσφέρει οι Έλληνες. Ο ίδιος επιθυμεί να ανταποδώσει με τον τρόπο του την αγάπη, τη θέρμη και τη φιλοξενία που αισθάνθηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και θέλει να προσφέρει στη χώρα μας μέσα από το ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα. 

Μέσα από την καθημερινή μου ενασχόληση με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, "ζω" τον Ζέκα εδώ και έξι χρόνια. Με εντυπωσίασε η άμεση προσαρμογή του, αλλά και η προσπάθεια που έκανε με το ...καλημέρα για να μάθει ελληνικά. Μέσα σε σύντομο διάστημα, έμαθε τη γλώσσα μας - έκανε και εντατικά μαθήματα για να βελτιωθεί - και αφομοίωσε πλήρως την ελληνική κουλτούρα. Ο Ζέκα δεν γεννήθηκε Έλληνας. Έγινε με την πάροδο των χρόνων... Και αυτό γεμίζει τα στήθη του με περηφάνια... 

Τον είδα αρκετές φορές σε μια γωνιά στο "Γ. Καλαφάτης", με ένα χαρτί στο χέρι να κάνει ...επαναλήψεις, προκειμένου να μάθει καλά τον Εθνικό μας Ύμνο, που κάποιοι διεθνείς δεν ψέλλισαν ...ποτέ! Και κάποια στιγμή, δεσμεύομαι ότι θα τον βάλω μπροστά στην κάμερα να κάνει κάποιες από τις φοβερές μιμήσεις του σε ατάκες Ελλήνων ηθοποιών από τις αγαπημένες του ταινίες του '60! 

" Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο περήφανος νιώθω. Πραγματικά κανένας πέρα από εμένα δεν μπορεί να ξέρει τη χαρά που αισθάνομαι που απέκτησα την ελληνική υπηκοότητα" , έλεγε σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος ο Ζέκα λίγη ώρα μετά τα ...χαρμόσυνα μαντάτα. 

Πλέον κύλησε το νερό στ΄αυλάκι. Ο Ζέκα γίνεται .... Ζεκόπουλος και πλησιάζει η στιγμή της συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα, αφού ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι στα πλάνα του ομοσπονδιακού μας τεχνικού. Καλώς τον! 
 

  

Γράψτε το σχόλιο σας...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ