Όλα καλά με τις μεταγραφές;

O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τα δεδομένα στο μεταγραφικό τοπίο του Παναθηναϊκού.
0
Νίκος Τζουάννης
19/01/2017 • 08:57
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
  • shares
Το βλέμμα του Μαρίνου Ουζουνίδη στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ τα ...έλεγε όλα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έβλεπε κουρασμένο τον Λέτο και "άδειο" τον Λουντ, όμως δεν είχε επιλογές στον πάγκο για να "φρεσκάρει" την ομάδα του και προτίμησε να κάνει μόλις μια αλλαγή στο παιχνίδι. 

Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε τώρα, αλλά είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Οι Πράσινοι γνώριζαν ότι οι τρεις διεθνείς (Κουλιμπαλί, Εμποκού, Γουακάσο) θα έλειπαν για έναν μήνα, αλλά και ότι ο Ιμπάρμπο ήταν ...φευγάτος. Όμως η μοναδική κίνηση που έγινε για να ενισχυθεί το ρόστερ και να αποκτήσει ...κάποιες λύσεις ο Ουζουνίδης ήταν η απόκτηση του Κουρμπέλη και από εκεί και πέρα ουδέν νεώτερον από το ...μεταγραφικό μέτωπο.

Οι θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση το Τριφύλλι ήταν γνωστές από ... πέρυσι (επιθετικός, δεκάρι και υπό προϋποθέσεις ένα μπακ), καθώς ο Ουζουνίδης φρόντισε αρκετά γρήγορα να παραδώσει τη λίστα του στη διοίκηση. Όμως έχουμε φτάσει στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και δεν κινείται ...φύλλο, ενώ υπάρχουν νέα δεδομένα στο μεταγραφικό τοπίο. Αν δεν αποχωρήσει κάποιος από τους παίκτες που δεν υπολογίζονται (Ιμπάρμπο, Ιβανόφ, Σάμπα, Ρινάλντι, Βέμερ), δύσκολα θα γίνει κάποια κίνηση, αφού το μπάτζετ είναι εξαιρετικά περιορισμένο, ενώ οι διαπραγματεύσεις γίνονται με ...αργούς ρυθμούς.  

Δεν μπορώ να κατανοήσω το μεταγραφικό σχεδιασμό των Πράσινων, αλλά και την απότομη αλλαγή πλεύσης των διοικούντων τον σύλλογο μέσα σε λίγους μήνες. Από τη μια πλευρά υπήρχε ο Στραματσόνι των 19 αποκτημάτων και της υλοποίησης κάθε μεταγραφικής επιθυμίας και από την άλλη ο Ουζουνίδης της μιας μεταγραφής και της ...αναμονής. 

Θα περίμενε κάποιος ότι σε αυτό το νέο ξεκίνημα, ο 48χρονος προπονητής θα είχε μια ...έξτρα βοήθεια στην προσπάθεια του να αλλάξει όσα μπορεί στην ομάδα. Ακόμα και αν είναι υπαρκτό και σημαντικό το οικονομικό πρόβλημα στο σύλλογο, οι δύο - τρεις μεταγραφές που είχε ζητήσει ο Ουζουνίδης, θα έπρεπε να είχαν γίνει ...χθες. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι Πράσινοι συμπληρώνουν με το ...ζόρι αποστολή για τα παιχνίδια τους, τα αποτελέσματα δεν έρχονται και ο χρόνος πιέζει...

Πέρα από τα μεταγραφικά που παραμένουν "παγωμένα", υπάρχει και ...δράση. Ο Ουζουνίδης χαρακτήρισε το ματς με τον Πλατανιά ως το πιο δύσκολο της σειράς αγώνων που έχει ο Παναθηναϊκός στο επόμενο διάστημα και η αναμέτρηση με τους Κρητικούς είναι επικίνδυνη. Οι Πράσινοι θα βρουν απέναντι τους μια ομάδα που τους κέρδισε δίκαια πριν από λίγο καιρό και σε εξαιρετική κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια και θα χρειαστεί προσπάθεια και επιμονή για να ξεπεραστεί αυτό το "εμπόδιο".
Γράψτε το σχόλιο σας...