Θα ...σκοράρει εκτός γηπέδου ο "Λύμπε";

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στον Παναθηναϊκό και τη δουλειά που περιμένει τον νέο τεχνικό διευθυντή των “πράσινων”.
0
Νίκος Τζουάννης
25/12/2016 • 08:17
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος
  • shares
Κυρίως μέσω αναρτήσεων σε social media, αλλά και με καθημερινές συνομιλίες με φίλους του Παναθηναϊκού, διαπιστώνω ότι υπάρχει ενθουσιασμός στο "πράσινο στρατόπεδο" για την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στο Τριφύλλι. 

Αντιλαμβάνομαι ότι ο "Λύμπε" είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο της ομάδας, αν και θυμάμαι λίγο ...διαφορετικά τα πράγματα και αρκετή γκρίνια από αρκετούς προς το πρόσωπο του - ήταν και πρώτος σκόρερ εκείνη την εποχή - όταν είχε αποχωρήσει πριν από 13 χρόνια.  

Το θέμα είναι ότι αυτή η κίνηση της διοίκησης των Πράσινων έκανε θετικό "γκελ" στους φιλάθλους της ομάδας και μοιάζει σαν συνέχεια της ορθολογικής απόφασης που πήρε πριν από λίγο καιρό με την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία. Φαίνεται πλέον ότι ο Παναθηναϊκός παρατά το "πολυεθνικό" μοντέλο και μπαίνει σε διαδικασία ...επανελληνοποίησης.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο Λυμπερόπουλος δεν επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ως παίκτης, αλλά ως τεχνικός διευθυντής!  Δεν θα δώσει λύσεις με γκολ και όμορφες ενέργειες, αλλά θα προσπαθήσει να υλοποιήσει - από ένα διαφορετικό και δύσκολο πόστο - το νέο πλάνο που έχει σχεδιάσει η διοίκηση, ο προπονητής και ο ίδιος. Δεν χωρά αμφιβολία ότι ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής, όμως είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα όταν καλείσαι να ...σκοράρεις εκτός γηπέδου!

Σε αντίθεση με τον ...πρωτάρη, αλλά διάσημο Ζιλμπέρτο, ο "Λύμπε" έχει πάρει ...γεύση από αυτό το πόστο πριν από λίγα χρόνια στην ΑΕΚ, ενώ είναι ενεργός στο χώρο ως εκπρόσωπος παικτών. Γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις και κυρίως ξέρει καλά πως πρέπει να κινείται στην ποδοσφαιρική αγορά.

Στη λίστα των θετικών είναι ασφαλώς και η άμεση προσαρμογή του, καθώς αντιλαμβάνεται το μέγεθος του Παναθηναϊκού, τις απαιτήσεις που έχει αυτός ο μεγάλος σύλλογος, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια, ενώ εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ουζουνίδη. Όμως είναι σίγουρο ότι τον περιμένει πολλή δουλειά και - όπως στην περίπτωση του Ζιλμπέρτο - ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του, αφού βρίσκεται σε ένα κλαμπ που χρειάζεται εδώ και τώρα αποτελέσματα.
Γράψτε το σχόλιο σας...