Κίνητρο η ευρωπαϊκή "κληρονομιά"

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το κίνητρο που έχει ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη κόντρα στη Θέλτα, προκειμένου, τουλάχιστον, να κλείσει θετικά την κακή φετινή του πορεία στο Europa League.
0
Νίκος Τζουάννης
07/12/2016 • 04:10
Παναθηναϊκός
  • shares
Νομίζω πως όλοι όσοι βρίσκονται στον Παναθηναϊκό ( παίκτες, προπονητές, διοίκηση ) έχουν αντιληφθεί ότι η εφετινή ευρωπαϊκή πορεία του Τριφυλλιού είναι μια "μαύρη σελίδα" στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου. 

Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι καταστάσεις είναι διαφορετικές, όμως ο ...μοναχικός βαθμός που έχουν πάρει οι Πράσινοι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δεν τιμά την "κληρονομιά" που έχουν αφήσει ο Δομάζος, ο Αντωνιάδης, ο Ζάετς, ο Σαραβάκος, ο Βαζέχα και πολλοί άλλοι...

Ασφαλώς και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει καμία ευθύνη για όσα έγιναν - και εφέτος - στην Ευρώπη, ωστόσο ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού γνωρίζει τη σημασία που έχει για το σύλλογο και τον κόσμο η παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα προσπαθήσει με τους παίκτες του να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο με αξιοπρέπεια, απέναντι σε μια ομάδα που βλέπει τον αγώνα της Πέμπτης σαν ...τελικό. 

Από τη μια πλευρά υπάρχει η Θέλτα, η οποία ...καίγεται για τη νίκη και θέλει τους τρεις βαθμούς για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια ομάδα δίχως ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει ...διαδικαστικού χαρακτήρα. Όμως ο Παναθηναϊκός οφείλει να παίξει στη Λεωφόρο για την τιμή του, τον κόσμο του και τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος και κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι η σπουδαία ιστορία του συλλόγου. 

Ο Ουζουνίδης θα κάνει - και αναγκαστικά - κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα του Τριφυλλιού και το παιχνίδι θα είναι παράλληλα ένα ...τεστ για ορισμένους παίκτες. Όσοι αγωνιστούν απέναντι στη Θέλτα, θα κληθούν να δείξουν στο νέο τους προπονητή ότι αξίζουν μια θέση στο ρόστερ της ομάδας και στα πλάνα του. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε - και ιδιαίτερα οι Πράσινοι - ότι η νίκη δίνει και ένα μικρό - αλλά σημαντικό - χρηματικό μπόνους και είναι απαραίτητη για να μπει τέλος στο αρνητικό ευρωπαϊκό σερί που "τρέχει" εδώ και καιρό. 

 
Γράψτε το σχόλιο σας...