Με «οδηγό» την εμφάνιση στο «Μπαλαΐδος»

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης και την εμφάνιση στο Βίγκο, η οποία πρέπει να έχει συνέχεια.
0
Νίκος Τζουάννης
02/10/2016 • 08:25
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού
  • shares
Όταν λίγα βράδια νωρίτερα έχεις κάνει …άνω κάτω τη Θέλτα και έχεις βάλει …δύσκολα στον ισπανικό σύλλογο στο σπίτι του, τότε οφείλεις να «χτίσεις» πάνω σε αυτή την εμφάνιση και να την έχεις σαν «οδηγό» για τη συνέχεια των υποχρεώσεων σου. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στο «Μπαλαΐδος» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έπαιξε το καλύτερο του παιχνίδι στο διάστημα που ο Στραματσόνι βρίσκεται στην τεχνική του ηγεσία. Δεν πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη Γαλικία, όμως έδειξε ότι ως ομάδα έχει πολλές δυνατότητες.

Η ελκυστική εικόνα των Πράσινων δεν ήταν μια …φωτοβολίδα, αλλά προϊόν της δουλειάς που γίνεται όλο αυτό το διάστημα στο Κορωπί από τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός είδε αρκετά στοιχεία της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας στο παιχνίδι της ομάδας του στο Βίγο και ασφαλώς επιθυμεί να συνεχίσουν οι Πράσινοι από εκεί που …σταμάτησαν. 

Πάντα υπάρχει η δυσκολία της μετάβασης για μια ομάδα που αγωνίζεται σε …διπλό ταμπλό. Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις μέσα σε λίγα βράδια την πνευματική και την σωματική κόπωση από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, όμως ο Παναθηναϊκός δεν έχει το χρόνο ως …σύμμαχο και – όπως είπε και ο προπονητής του – οφείλει να γυρίσει άμεσα τη σελίδα και να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ο τίτλος της Σούπερλιγκ είναι ο βασικός στόχος του Τριφυλλιού. Αυτό λέει σε κάθε ευκαιρία ο Στραματσόνι και νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί καλά και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Το Europa League δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα, όμως το πρωτάθλημα είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για τους Πράσινους και για να πετύχει ο Παναθηναϊκός το στόχο του, χρειάζεται …αποτελέσματα. 

Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης κρύβει …παγίδες. Όσο και αν ακούγεται μονότονο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το περιθώριο για να χαλαρώσει ούτε …λεπτό απέναντι σε μια ομάδα που θα αναζητήσει στη Λεωφόρο τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα και για να φύγει από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς, θα πρέπει να έχει νοοτροπία … Βίγο. Γράψτε το σχόλιο σας...

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 15:00

Live