Υπάρχει λύση...

0
Νίκος Τζουάννης
18/03/2011 • 22:01
Υπάρχει λύση...
  • shares

Οι σύλλογοι αναζητούν λύση σε αυτή τη σπαζοκεφαλιά και όσοι δεν ξέρουν, αρχίζουν να μαθαίνουν πως να κολυμπήσουν σε αυτόν τον… ωκεανό προβλημάτων, ακολουθώντας παραδείγματα ομάδων όπως η Πόρτο, ο ʼγιαξ και η Λυόν, οι οποίες έχουν χαράξει το δικό τους μονοπάτι, εδώ και χρόνια…

Αναφέρουμε απλά λίγες από τις δεκάδες ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχουν καταφέρει να βρουν το δρόμο που οδηγεί στο ποδοσφαιρικό «Ελ Ντοράντο».

Το σωστό σκάουτινγκ σε συνδυασμό με την εύρυθμη λειτουργία των ακαδημιών, φέρνει θεαματικά- και πολλές φορές κερδοφόρα- αποτελέσματα και οι Πράσινοι θέλουν να βαδίσουν στα ίδια χνάρια.

ʼλλωστε η ανεύρεση νέων ταλέντων είναι πλέον ανάγκη για κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο και οι Πράσινοι- σωστά- ρίχνουν το βάρος και σε αυτόν τον τομέα.

Με δεδομένο το λίμιτ ντάουν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο», το κομμάτι του σκάουτινγκ αποκτά ξαφνικά μεγάλη σημασία και για το Τριφύλλι, που έχει χτίσει εδώ και χρόνια γερές βάσεις στον τομέα των Ακαδημιών…

Σωτήρης Νίνης, Χάρης Μαυρίας και ο κατάλογος περιμένει νέα ονόματα...

Η περίπτωση του νεαρού Καμερουνέζου Φαμπρίς Φακόμπο Ατούντ, του συμπατριώτη του Μπρούνο ή ακόμα και των δυο Νιγηριανών( Σάνι, Ονάζι) οι οποίοι δοκιμάστηκαν προ μηνών στην Παιανία,  μοιάζουν με τη …συνέχεια της προσπάθειας που κάνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να βρουν νέους…Σιμάο.

Ο Μοζαμβικανός με το κατάλληλο σκάουτινγκ και με μικρό κόστος, φόρεσε τα πράσινα, εξελίχθηκε με τον καιρό σε πολύτιμο εργαλείο και ήταν το πρώτο μεγάλο κέρδος του Τριφυλλιού στο δύσκολο παιχνίδι της ανεύρεσης νεαρών ποδοσφαιριστών.

Κάτι ανάλογο αναζητούν οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού και για το μέλλον, ψάχνοντας «διαμαντάκια» στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας...