Ξεχάστε τη Λεωφόρο που …ξέρατε!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει μέσω του blog του στο novasports.gr για τις αλλαγές που συντελούνται στη Λεωφόρο και την πλήρη αναμόρφωση του "Απόστολος Νικολαΐδης".
0
Νίκος Τζουάννης
06/06/2016 • 19:29
Λεωφόρος
  • shares
Ωραία είναι τα λόγια και ηχούν …γλυκά οι υποσχέσεις, όμως το ζητούμενο είναι οι πράξεις. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έμεινε στα … «θα», αλλά προχωρά στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου πλάνου ανακαίνισης της Λεωφόρου και σκοπεύει σύντομα να παραδώσει στον κόσμο του Τριφυλλιού ένα γήπεδο – στολίδι. 

Η σκέψη των Πράσινων για παραμονή στο «σπίτι» τους είναι αρκετά ρομαντική και υλοποιήσιμη. Μια δύσκολη και γενναία απόφαση… 

Η Λεωφόρος στη μορφή που ξέραμε μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχει το ποδόσφαιρο στον 21ο αιώνα. Είναι ένα γήπεδο που …μυρίζει ιστορία και προκαλεί δέος και νοσταλγία στον φίλαθλο. Στο γρασίδι της Λεωφόρου έχουν γραφτεί ανεπανάληπτες στιγμές και οι Πράσινοι ελπίζουν να γραφτούν …άλλες τόσες στο μέλλον. Όμως το γήπεδο δεν συμβαδίζει πλέον με την εποχή και το βαρύ όνομα του Παναθηναϊκού και χρειαζόταν ένα …γερό λίφτινγκ για να γίνει πιο ελκυστικό για το φίλαθλο και πιο «φιλικό» για τον ποδοσφαιριστή. 

Ξεχάστε τη Λεωφόρο που …ξέρατε. Τουλάχιστον αυτό τόνισαν οι υπεύθυνοι του έργου ανακαίνισης της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού στην επίσκεψη μας στο γήπεδο. 

Αρχικά θα αλλάξει ΕΝΤΕΛΩΣ η εξωτερική μορφή του γηπέδου με το μεταλλικό πλέγμα που θα «αγκαλιάσει» το «Απόστολος Νικολαΐδης» και θα δώσει μια …tech νότα στη Λεωφόρο, ενώ θα παραμείνει το μεγαλύτερο μέρος των γκράφιτι. Αυτός ο συνδυασμός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον … 

Στους εσωτερικούς χώρους, αλλάζουν …όλα! Νέα καθίσματα θα υπάρχουν στις κερκίδες, θα τοποθετηθούν πλεξιγκλας στα πέταλα και θα αφαιρεθούν τα …κακόγουστα κάγκελα και δίχτυα, ενώ η Λεωφόρος στη νέα της μορφή θα έχει ανακαινισμένες τουαλέτες, νέα κυλικεία, σουίτες, καλύτερο φωτισμό και ανανεωμένα αποδυτήρια. 

Για το τέλος άφησα το …καλύτερο. Όταν εκδοθεί η αναθεωρημένη οικοδομική άδεια, τότε θα προστεθεί η πρώτη «έξτρα» εξέδρα και θα αυξηθεί η χωρητικότητα, ενώ θα αρχίσει και η κατασκευή των τεσσάρων «πύργων», που θα δώσουν διαφορετικό «χρώμα» στην έδρα του Παναθηναϊκού. 

Για την ώρα, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν στρωθεί στη δουλειά και …τρέχουν για να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα, αφού στόχος των Πράσινων είναι να δώσουν όσους λιγότερους επίσημους αγώνες γίνεται – ή και …κανέναν -  στο Ολυμπιακό Στάδιο και να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην ανανεωμένη Λεωφόρο. 
Γράψτε το σχόλιο σας...