Έπαιξε με τη φωτιά και ...κάηκε

0
Νίκος Τζουάννης
30/01/2015 • 08:05
Έπαιξε με τη φωτιά και ...κάηκε
  • shares

Ήταν - με διαφορά- το χειρότερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού επί των ημερών του Γιάννη Αναστασίου και μια μεγάλη αποτυχία που βαραίνει εξίσου προπονητικό τιμ και παίκτες.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αρκετά συντηρητικά και ήταν ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα, τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για την Ξάνθη, αποτελούσε η αμυντική τους λειτουργία. Οι Πράσινοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους που προβλημάτισαν αρκετά τους παίκτες του Αναστασίου, ενώ οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που προέκυψαν στα μετόπισθεν των Ακριτών. Πολλά τα λάθη στο χώρο του κέντρου, αργό τέμπο, προβλέψιμη επιθετική ανάπτυξη και μηδενική παρουσία στα αντίπαλα καρέ! Σε άλλο ένα ματς ο άξονας του Παναθηναϊκού ήταν "μπλοκαρισμένος", αφού ο Μέντες δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και ο Πέτριτς τα έβαζε μόνος του με τα δύο αμυντικά χαφ της Ξάνθης. Έλειψε η κίνηση στον κενό χώρο και το καλό passing game, με αποτέλεσμα οι Μπεργκ και Καρέλης να μην τροφοδοτηθούν σωστά. Μόνο το που ...χειρότερο ο Παναθηναϊκός το φύλαγε για το δεύτερος μέρος!

Η κάκιστη εικόνα των Πράσινων ίδια και απαράλλαχτη και σαν να μην έφτανε το ... κάτι σαν ποδόσφαιρο των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού, ήρθε και η κόκκινη κάρτα του - πιο ντεφορμέ δεν γίνεται- Μέντες για να γίνει δυσκολότερη η κατάσταση. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ...Παναθηναϊκός, αφού οι Πράσινοι αμύνθηκαν μαζικά- και πολλές φορές με πανικό στα μετόπισθεν- κλείστηκαν στο μισό γήπεδο και αρκέστηκαν στην ...αναχαίτιση των επιθετικών προσπαθειών των παικτών της Ξάνθης, δίχως να απειλήσουν ουσιαστικά ούτε μια φορά τους Ακρίτες...

Τελικά το black out στην άμυνα του Παναθηναϊκού έγινε στο 88ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το "χρυσό" γκολ και όσο και αν προσπάθησε ο Αναστασίου να αλλάξει την κατάσταση- βάζοντας ακόμα και ...φουνταριστό τον Ταυλαρίδη- ο αποκλεισμός ήρθε ως φυσική συνέχεια της εμφάνισης των παικτών του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε με έναν πικρό αποκλεισμό τη λανθασμένη νοοτροπία του... Κατέβηκε στο ματς περισσότερο για να διατηρήσει το σκορ του πρώτου αγώνα και λιγότερο για να "καθαρίσει" την πρόκριση και τελικά έμεινε εκτός του βασικού του στόχου.

Αυτός ο αποκλεισμός είναι ο πρώτος δυνατός τριγμός για τον Γιάννη Αναστασίου και συνάμα η πρώτη μεγάλη αποτυχία αυτής της ομάδας. Και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι Πράσινοι οφείλουν να σηκώσουν γρήγορα το κεφάλι και να πορευτούν ενωμένοι... Στις φουρτούνες φαίνονται τα δυνατά καράβια...

Γράψτε το σχόλιο σας...