Στερνή μου γνώση...

O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την έκβαση της υπόθεσης Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό, η οποία θα έχει τελευταίο επεισόδιο την αποδέσμευσή του.
0
Νίκος Τζουάννης
27/04/2016 • 18:05
Ο Μάικλ Εσιέν
  • shares
O Nίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την έκβαση της υπόθεσης Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό, η οποία θα έχει τελευταίο επεισόδιο την αποδέσμευσή του.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για την υπόθεση - Εσιέν και είναι ξεκάθαρο ότι η απόκτηση του πανάκριβου Γκανέζου ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έγινε το περασμένο καλοκαίρι από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Υπήρχε η θέληση για να γίνει η υπέρβαση, η διοίκηση του συλλόγου έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει το Τριφύλλι μια σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα και για να δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα, όμως το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε κανέναν. 

Η προσφορά του Αφρικανού χαφ στο Τριφύλλι είναι μηδενική, ο πρώην σταρ της Λυόν, της Τσέλσι και της Ρεάλ είναι ...μίλια μακριά από τον καλό του εαυτό και παρά την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχε από τη διοίκηση, τους προπονητές του, τους συμπαίκτες του, τους υπεύθυνους του ιατρικού επιτελείου των Πράσινων, τον κόσμο, αλλά και από τα Μ.Μ.Ε. αποδείχτηκε ότι απλά δεν ...μπορεί να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. 

Όσες ευκαιρίες και αν πήρε - και ήταν αρκετές - δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και οι μοναδικές ...συμπαθητικές του στιγμές στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση στη Λιβαδειά και μια θετική παρουσία στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον Πανιώνιο. 

Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι ακόμα 20 χρόνων για να δικαιολογήσει την κάκιστη απόδοση του. Κανένας δεν περίμενε από τον Εσιέν -σε αυτή την προχωρημένη ηλικία και με τέτοιο ιστορικό τραυματισμών - να τρέχει 10 χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι, να κάνει 50 κοψίματα και 30 κλεψίματα. Όμως μπορούσε να προσφέρει πολλά παραπάνω, κυρίως με "όπλο" τη σημαντική εμπειρία του. 

Ο Στραματσόνι τον στήριξε περισσότερο απ' ότι θα περίμενε και ο ίδιος. Του έδωσε συνεχόμενα παιχνίδια μήπως και βρει ...ρυθμό, του έβαλε ένα "τρεχαντήρι" δίπλα του (Ζέκα) για να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις του, του άλλαξε ακόμα και θέση (οκτάρι) για να ...πάρει κάτι από τον ποδοσφαιριστή Εσιέν. Όμως το αποτέλεσμα παρέμεινε απογοητευτικό και ο Ιταλός τεχνικός τελικά αντιλήφθηκε ότι δεν ...πάει άλλο. 

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις έναν παίκτη με την καριέρα και τις διακρίσεις του Εσιέν να ...γυαλίζει τον πάγκο ή ακόμα χειρότερα να μένει εκτός αποστολής, όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο καλύτερος επιβιώνει... 

Η κίνηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να αρχίσουν τις συζητήσεις με την πλευρά του Γκανέζου για την αποδέσμευση του είναι απόλυτα λογική και είμαι σίγουρος πως αν είχαν τη δυνατότητα να γυρίσουν πίσω το χρόνο, δεν θα έκαναν δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. 
Γράψτε το σχόλιο σας...