Αγνοείται το ελληνικό στοιχείο…

O Nίκος Τζουάννης σχολιάζει στο προσωπικό του blog την έλλειψη ελληνικού στοιχείου στις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι για την βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.
0
Νίκος Τζουάννης
06/04/2016 • 08:19
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.
  • shares
Με μια ματιά στην ενδεκάδα που επέλεξε ο Αντρέα Στραματσόνι στο παιχνίδι με τη Βέροια, γίνεται ξεκάθαρο ότι υπάρχει …θέμα με τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού. Και αυτό, γιατί πολύ απλά …αγνοούνται από τα βασικά πλάνα του προπονητή τους.

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν στο ματς ήταν γεννημένοι σε χώρα του εξωτερικού! Ένας Έλληνας, ο ομογενής Οδυσσέας Βλαχοδήμος, βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα και άλλο ένα ελληνόπουλο, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης (γεννήθηκε στο Βέλγιο) συμμετείχε στο παιχνίδι. Είδαμε 2 Βραζιλιάνους, 2 Ισπανούς, έναν Δανό, έναν Ιταλό, έναν Πορτογάλο, ένα Φινλανδό, ένα Καμερουνέζο και ένα Αργεντινό στην ενδεκάδα, ενώ ως αλλαγή μπήκαν ένας Κροάτης (Πέτριτς) και ένας Γαλλοαλγερινός (Αμπέντ). Και όλα αυτά σε ένα ματς που δεν ήταν …τελικός και ο Στραματσόνι ήθελε να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό ή είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής… 

Το παράδοξο είναι ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αντρέα Στραματσόνι είχε συμμετάσχει στη συνάντηση του ομοσπονδιακού μας τεχνικού με τους προπονητές της Σούπερλιγκ με θέμα συζήτησης την Εθνική ομάδα και είχε κάνει τις προτάσεις του για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ΈΝΑ διεθνή στην αποστολή της Εθνικής για τα φιλικά ματς με το Μαυροβούνιο και την Ισλανδία.

Ασφαλώς  και το πρόβλημα δεν είναι η εθνικότητα του κάθε παίκτη, αφού ο προπονητής οφείλει να κάνει τις επιλογές του με βάση την εικόνα των ποδοσφαιριστών του στις προπονήσεις και όχι κοιτώντας το …διαβατήριο. Όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ασχολίαστο το γεγονός ότι οι Έλληνες παίκτες βρίσκουν δύσκολα θέση στον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι. Ο Λαγός ήταν εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τη Βέροια και επιλέχθηκε στην ενδεκάδα ο Λουντ, ο Καλτσάς δεν έπαιξε ούτε λεπτό και συμμετείχε (;) στο ματς ο αρνητικός Μαμούτε και ο Μαρινάκης έμεινε στον πάγκο για να αγωνιστεί ο 34χρονος Μέστο.

Ο Παναθηναϊκός πάντα υπερηφανευόταν για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για το γεγονός ότι –διαχρονικά- ήταν ο «αιμοδότης» της Εθνικής ομάδας. Όταν όμως δεν έχεις καν εκπροσώπηση στο αντιπροσωπευτικό σου συγκρότημα και παράλληλα βλέπεις Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα με το ...κιάλι, τότε έχεις έναν αρκετά σοβαρό λόγο για να προβληματιστείς για το μέλλον... 
Γράψτε το σχόλιο σας...