Το πήρε πάνω του

Ο Νίκος Τζουάννης σχολιάζει στο προσωπικό του blog τα όσα δήλωσε χθες ο Γιάννης Αλαφούζος.
0
Νίκος Τζουάννης
03/03/2016 • 08:47
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου.
  • shares
Δεν νομίζω ότι προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη τα λεγόμενα του Γιάννη Αλαφούζου στην έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός - όπως αναμενόταν - πήρε πάνω του την ευθύνη για την κάκιστη εφετινή πορεία της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη, μίλησε με ειλικρίνεια για την αποτυχία του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού και τις επιλογές που έγιναν, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του σε προπονητή και παίκτες και ζήτησε – για άλλη μια φορά- τη στήριξη του κόσμου στο …νέο πλάνο. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε το αυτονόητο ως διοικητικός ηγέτης των Πράσινων και προσπάθησε με όσα είπε να αποφορτίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα από την πίεση που δέχεται μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, ορθώνοντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας πρώτα προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια προς τον Αντρέα Στραματσόνι. 

Προς τιμήν του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για την απογοητευτική πορεία των Πράσινων και απολογήθηκε στους φίλους του Τριφυλλιού για την απώλεια των εφετινών στόχων, ωστόσο αρκετά μεγάλο κομμάτι ευθύνης ανήκει στον Ιταλό προπονητή και τους ποδοσφαιριστές των Πράσινων. Και για να λυθεί το ξεκάθαρο αγωνιστικό πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα, η αυτοκριτική πρέπει να γίνει και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Δεν ξεφεύγει από την πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Αλαφούζος και στηρίζει σε μια δύσκολη στιγμή τον τεχνικό του ηγέτη, όπως έκανε αρκετές φορές και στο παρελθόν με τις περιπτώσεις των Φερέιρα, Ρότσα, Φάμπρι και Αναστασίου. Όμως γνωρίζει και ο ίδιος πως όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα και μέχρι στιγμής ο Στραματσόνι – όσο και αν έχει δίπλα του τη διοίκηση του Παναθηναϊκού - δεν δείχνει σημάδια ...προόδου και κυρίως δεν παίρνει αποτελέσματα.  

Το μπαλάκι περνάει πλέον στο ποδοσφαιρικό τμήμα και οι Πράσινοι οφείλουν να ανταποδώσουν αυτή τη στήριξη προς τη διοίκηση, βελτιώνοντας την αγωνιστική τους εικόνα και τη βαθμολογική τους συγκομιδή.  


Γράψτε το σχόλιο σας...