Το ...πείραμα και το κέρδος

0
Νίκος Τζουάννης
23/11/2014 • 08:08
Το ...πείραμα και το κέρδος
  • shares

Το πρώτο ...πείραμα ήταν η χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών και το 3-5-2 που δεν ...λειτούργησε στο ματς του ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι παρουσίασαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα τους- ιδιαίτερα όταν ανέβαινε πιο ψηλά η τριάδα των αμυντικών- και έγιναν αρκετά λάθη στο πρώτο μέρος, ενώ σημαντικά κενά υπήρξαν και στη μεσαία γραμμή. Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στους επιθετικούς, ενώ πρόβλημα παρουσιάστηκε και στις δύο πτέρυγες του Τριφυλλιού (κυρίως στη δεξιά πλευρά).

Μέτρια εικόνα από τους παίκτες του Αναστασίου στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, ενώ τελείως διαφορετική ήταν η τακτική προσέγγιση- και η εμφάνιση της ομάδας- στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πράσινοι με το ...γνωστό τους 4-4-2, έκαναν το παιχνίδι τους και πρέσαραν τον αντίπαλο, ενώ σκόραραν δύο φορές και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού έπαιξαν και οι αλλαγές που έγιναν από τον τεχνικό του Τριφυλλιού, καθώς άλλαξε όλη η ενδεκάδα και μπήκαν στο γήπεδο τα ...δυνατά χαρτιά ( Μπεργκ, Μέντες, Κουτρουμπής, Νάνο).

Αν πρέπει να κρατήσουν κάτι οι Πράσινοι από το φιλικό ματς με την ΑΕΚ, είναι η διάθεση και η ενέργεια που έβγαλαν στο δεύτερο μέρος, ενώ κέρδη για τον Παναθηναϊκό είναι και η παρουσία των Μπερίσα και Νίνη. Ο νεαρός Σουηδός επιθετικός έδειξε καλά στοιχεία και ήταν το ιδανικό "στήριγμα" για τον Μπεργκ στην επίθεση. Κέρδισε πολλές μονομαχίες, είχε διάθεση και θέληση για να αξιοποιήσει την ευκαιρία του, ενώ πέτυχε και ένα γκολ κλασικού φορ. Παράλληλα θετική ήταν και η εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη. Αν και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός προερχόταν από πολύμηνη απουσία από τη δράση και προπονείται μόλις λίγες εβδομάδες με τον Παναθηναϊκό, ήταν κινητικός, πήρε πρωτοβουλίες, μοίρασε καλά το παιχνίδι - παίζοντας κυρίως ως αριστερό εσωτερικό χαφ- και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στο Τριφύλλι, όταν με τη νέα χρονιά θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. 

Γράψτε το σχόλιο σας...