Αναμενόμενο το διαζύγιο με Νταμπίζα

0
Νίκος Τζουάννης
11/11/2014 • 20:17
Αναμενόμενο το διαζύγιο με Νταμπίζα
  • shares


Ίσα- ίσα, οι περσινές του επιλογές ήταν επιτυχημένες και ο Νταμπίζας έβαλε το δικό του λιθαράκι στην εξαιρετική σεζόν των Πράσινων, τα πήγε εξαιρετικά και με τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών (Μαυρίας, Φιγκερόα, Καπίνο) ενώ η διοίκηση του Παναθηναϊκού τον στήριξε σθεναρά, ακόμα και όταν η πλειοψηφία των φίλων του Τριφυλλιού ...γκρίνιαζε για την πρόσληψη του.  Όμως η εφετινή σεζόν δεν άρχισε το ίδιο καλά για τον Νταμπίζα...

Η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού άργησε ...απελπιστικά και ο Παναθηναϊκός έφτασε να παίζει στα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς με την Σταντάρ Λιέγης .αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες σε συγκεκριμένα θέματα (π.χ. Καραγκούνης).
 
Παράλληλα δεν πρέπει να λησμονάμε το ναυάγιο στην υπόθεση Αλφάρο και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, την τεράστια αναμονή στην περίπτωση Αμπέντ- όχι ότι δεν το αξίζει ο παίκτης- και την αποτυχία στη διατήρηση του υπερπολύτιμου Αλγερινού όταν ο Παναθηναϊκός ΜΠΟΡΟΥΣΕ να τον αγοράσει από τη Νιουκάστλ, καθώς και ότι οι Πράσινοι δεν ενισχύθηκαν στην επιθετική τους γραμμή - δεν λογίζεται ως ...έτοιμη λύση ο νεαρός Μπερίσα- παρά την επιθυμία του Αναστασίου. Και πάλι όμως όλες αυτές οι κινήσεις δεν ήταν ο λόγος της ξαφνικής απομάκρυνσης του Νταμπίζα από τον σύλλογο.

Ο βασικότερος λόγος ήταν η έλλειψη επικοινωνίας που υπήρχε μεταξύ της διοίκησης του Παναθηναϊκού και του Νταμπίζα και αυτό το ...βραχυκύκλωμα δεν διορθώθηκε ποτέ.  Και είναι εύκολα να αντιληφθεί κανείς πως όταν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία ανάμεσα σε δύο πλευρές, τότε η συνεργασία γίνεται αυτόματα δύσκολη. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ζύγισε τα δεδομένα, είδε ότι η κατάσταση δεν ...προχωράει και αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον - επιτυχημένο - Νταμπίζα, δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα δικό της παιδί.

Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι ...rookie ως τεχνικός διευθυντής, ωστόσο ταιριάζει απόλυτα στο νεανικό προφίλ του Τριφυλλιού, γνωρίζει τι εστί Παναθηναϊκός και τις απαιτήσεις που έχει ένας μεγάλος σύλλογος, είναι εργατικός και φιλόδοξος, ενώ εκπέμπει και στο ίδιο μήκος κύματος με τον Νο 2 του κλαμπ, Τάκη Φύσσα. Δύσκολο το έργο που αναλαμβάνει ο Βόκολος, ωστόσο έχει όλα τα φόντα για να πετύχει και η μεγάλη πρόκληση για τον 44χρονο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού είναι να συνεχίσει το καλό έργο του προκατόχου του. 

Γράψτε το σχόλιο σας...