Αξίζει να πάρει ρίσκα

0
Νίκος Τζουάννης
06/11/2014 • 08:21
Αξίζει να πάρει ρίσκα
  • shares

Με νίκη το Τριφύλλι μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης και θα έχει το πάνω χέρι στη διεκδίκηση του "χρυσού" εισιτηρίου για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αν οι Ολλανδοί καταφέρουν να "περάσουν" από τη Λεωφόρο, τότε εξανεμίζονται οι ελπίδες της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Η σημαντική διαφορά σε σχέση με το αγώνα του Αϊντχόβεν είναι η παρουσία των Μέντες και Μπεργκ. Ο Ολλανδός προσθέτει ποιότητα στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού και γνωρίζει καλύτερα από κάθε συμπαίκτη του τον ολλανδικό τρόπο παιχνιδιού, ενώ ο φρέσκος και ορεξάτος Μπεργκ αναμένεται να δώσει το κάτι παραπάνω - δηλαδή το εύκολο γκολ- στην ομάδα του.

Στο κομμάτι της τακτικής, έχω την εντύπωση πως θα προσεγγίσει διαφορετικά το παιχνίδι ο Αναστασίου, καθώς οι Πράσινοι στο "Philips Stadion" είχαν ρίξει αρκετό μεγάλο βάρος στην αμυντική λειτουργία... Ασφαλώς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα και στον αγώνα της Πέμπτης, ωστόσο η αναγκαιότητα της νίκης δίνει στο Τριφύλλι τον ρόλο του "οδηγού" στο ματς. Οι Πράσινοι είναι αυτοί που "καίγονται" για τη νίκη και σε αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι, αξίζει να πάρουν ρίσκα για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Η PSV είναι γρήγορη ομάδα και πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ωστόσο έχει την ...αχίλλειο πτέρνα της. Η άμυνα των Ολλανδών δεν είναι και στα ...καλύτερα της και ο Παναθηναϊκός εκεί θέλει να χτυπήσει.

Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στον ...τελικό με την PSV είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το Τριφύλλι. Πάντως οι Πράσινοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό και οφείλουν να διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Γράψτε το σχόλιο σας...