Παιχνίδι... πρόκρισης

0
Νίκος Τζουάννης
17/09/2014 • 20:52
Παιχνίδι... πρόκρισης
  • shares


Οι Πράσινοι παίζουν με το ...καλημέρα τη μισή πρόκριση και γνωρίζουν καλά ότι με νίκη επί των Ρώσων, θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να κάνουν δικό τους το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.  Και αυτό γιατί στην περίπτωση του Τριφυλλιού, η Δυναμό Μόσχας του τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας ίσως και να είναι η ποιοτικότερη- με βάση τους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της- ομάδα του ομίλου.

Δεν παίζει κανέναν ρόλο η πρόσφατη ήττα από την Καλλονή και δεν νομίζω ότι η απώλεια των τριών βαθμών στη Μυτιλήνη θα επηρεάσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπάρχει πάντα έξτρα κίνητρο και η τακτική προσέγγιση των αγώνων είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με τα ματς των εγχώριων διοργανώσεων.

Η λέξη αυτοσυγκέντρωση ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Γιάννη Αναστασίου και είναι δεδομένη η επιθυμία του προπονητή του Παναθηναϊκού να είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του προσηλωμένοι στον στόχο νίκης από το πρώτο μέχρι το τελευταία λεπτό.

Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία στην αμυντική λειτουργία απέναντι στην αποτελεσματική επίθεση της Δυναμό, απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση και στην τελική προσπάθεια από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το επίπεδο, οι Πράσινοι δεν έχουν την ...άνεση να σπαταλήσουν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν και αν θέλουν να φύγουν νικητές από το γήπεδο, θα πρέπει να είναι ουσιαστικοί όταν θα βρεθούν σε θέση βολής.

Ασφαλώς και η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες της Λεωφόρου θα δώσει ώθηση στους παίκτες του Τριφυλλιού, ωστόσο οι Πράσινοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό του κόσμου και χρειάζεται να διαχειριστούν σωστά και έξυπνα το παιχνίδι για να φύγουν με τους βαθμούς της νίκης από το "Απόστολος Νικολαΐδης".

Γράψτε το σχόλιο σας...