Μια στιγμή και όλα αλλάζουν...

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για το επικείμενο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και την αναγκαιότητα που έχει για τους «πράσινους» το να πάρουν τη νίκη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
0
Νίκος Τζουάννης
01/11/2015 • 08:17
Μια στιγμή και όλα αλλάζουν...
  • shares
Μας έλειψε το Αθηναϊκό ντέρμπι και δύο σεζόν δίχως τη μεγάλη κόντρα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ ήταν πολλά. Είναι ένα από τα παιχνίδια που δίνουν αυτό το ...κάτι ξεχωριστό στο πρωτάθλημα μας και κάνουν λίγο πιο ...νόστιμη τη Σούπερλιγκ. 

Ενενήντα χρόνια προϊστορίας έχουν οι δύο "μονομάχοι", έχουν γίνει στο παρελθόν σπουδαίες αναμετρήσεις με στιγμές μοναδικές και αυτό το ντέρμπι θα είναι όπως ...όλα τα άλλα. Μικρό προβάδισμα έχει ο Παναθηναϊκός λόγω έδρας, όμως προβλέψεις δεν χωρούν σε αυτά τα παιχνίδια, γιατί σε μια στιγμή όλα ...αλλάζουν. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και η ομάδα που θα μπει στο γήπεδο περισσότερο συγκεντρωμένη και αποφασισμένη, θα φύγει και νικήτρια από το γήπεδο. 

Όσο οι πρωτοπόροι συνεχίζουν νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Η νίκη πλέον είναι ...ανάγκη για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. 

Η έδρα είναι "σύμμαχος" για το Τριφύλλι και η Λεωφόρος θα είναι το δυνατό "όπλο" των Πράσινων και στο Αθηναϊκό ντέρμπι, όμως οι παίκτες του Αναστασίου θα πρέπει να αποδείξουν στο γήπεδο ότι θέλουν πιο πολύ τους τρεις βαθμούς από το "Δικέφαλο". 

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η ...εκκίνηση στον αγώνα και σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν στην Τούμπα και στοίχισαν... 

Άγνωστο πως θα αγωνιστεί ο αντίπαλος και αν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο τακτικό κομμάτι από τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ, ωστόσο αυτό λίγο θα πρέπει να απασχολεί τους Πράσινους. Το θέμα είναι πως θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός και τι εικόνα θα έχουν στη Λεωφόρο οι γηπεδούχοι. Αν το Τριφύλλι επιβάλλει το ρυθμό του, παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει, περιορίσει τα προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία και ο Μπεργκ "τροφοδοτεί" σωστά, τότε οι πιθανότητες νίκης θα είναι στο πλευρό του.  
Γράψτε το σχόλιο σας...