Πήρε άριστα ο Παναθηναϊκός του Β΄ ημιχρόνου

0
Νίκος Τζουάννης
10/07/2014 • 00:30
Πήρε άριστα ο Παναθηναϊκός του Β΄ ημιχρόνου
  • shares

Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τη φιλική αναμέτρηση του Τριφυλλιού απέναντι στην Άρκα Γκντίνια, με βάση όσα έχουμε δει τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις των Πράσινων στο Γκνιεβίνο.

Στο πρώτο μέρος ήταν ξεκάθαρο ότι έλειπε ο ρυθμός από τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, αλλά και η ομοιογένεια. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού ήθελε να δει ένα διαφορετικό σχήμα και να τεστάρει σε ανταγωνιστικό επίπεδο κάποια νέα παιδιά (Μυρθιανός, Υμεράι) απέναντι σε μια ομάδα που είχε ήδη δώσει τρία φιλικά παιχνίδια και ήταν εμφανής η έλλειψη ρυθμού και αυτοματισμών... Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά, Μπεργκ και Πέτριτς έμοιαζαν απομονωμένοι, ενώ υπήρξε και μια μικρή ...δυσλειτουργία στα μετόπισθεν. Πάντως οι Πράσινοι- με κορυφαίο παίκτη τον ορεξάτο Ατζαγκούν- εκμεταλλεύτηκαν μια από τις λιγοστές ευκαιρίες τους και βρήκαν στόχο με τον ποιοτικό Πέτριτς να κάνει ...σεφτέ στα γκολ.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν τελείως διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο. Το σχήμα ήταν περισσότερο ...περσινό, μπήκαν στο ματς ταχύτατοι παίκτες και ο Παναθηναϊκός απέκτησε ...άκρα, έδεσε το κέντρο της άμυνας και τη μεσαία γραμμή, πίεσε τον αντίπαλο και απείλησε αρκετές φορές την Άρκα Γκντίνια, είτε από τις πτέρυγες, είτε από τον άξονα.

Μοναδικό ...ψεγάδι από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η αναποτελεσματικότητα των Πράσινων στην επίθεση, αφού οι παίκτες του Τριφυλλιού τα έκαναν όλα, εκτός από το να σκοράρουν...

Και αν δεν χρειάζονται συστάσεις οι Ζέκα, Καρέλης, Κλωναρίδης και Ντίνας, οι οποίοι άλλαξαν όλο το παιχνίδι του Τριφυλλιού, ο νεαρός Μάικ Νιούμαν συστήθηκε στο ελληνικό - και πολωνικό- ποδοσφαιρικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο. Με το απλό παιχνίδι του, τις καλές τοποθετήσεις, τις σωστές πάσες και την εξαιρετική κίνηση του στον κενό χώρο, ο Νιούμαν έκανε τη διαφορά στο γήπεδο και ήταν η ευχάριστη έκπληξη στο πρώτο φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού στην Πολωνία. 

Γράψτε το σχόλιο σας...