«Χρυσάφι» στην Αργεντινή

Οι Πράσινοι φαίνεται ότι αφήνουν- έστω και προσωρινά- την άγνωστη ποδοσφαιρική αγορά της Βραζιλίας και στρέφουν την προσοχή τους σε μια χώρα που ...ταιριάζει στο Τριφύλλι.
0
Νίκος Τζουάννης
05/05/2015 • 20:33
«Χρυσάφι» στην Αργεντινή
  • shares
Οι Πράσινοι φαίνεται ότι αφήνουν- έστω και προσωρινά- την άγνωστη ποδοσφαιρική αγορά της Βραζιλίας και στρέφουν την προσοχή τους σε μια χώρα που ...ταιριάζει στο Τριφύλλι. Μάλιστα ο Λεωνίδας Βόκολος σχεδιάζει ταξίδι στα τέλη του μήνα στην Αργεντινή για να παρακολουθήσει από κοντά παίκτες που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, ενώ οι Πράσινοι ανακοίνωσαν και την αναβάθμιση του Χουάν Ραμόν Ρότσα σε σκάουτερ του συλλόγου.
 
Η επιλογή ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά την αγορά της Αργεντινής και της Λατινικής Αμερικής σε μια θέση-κλειδί είναι μια θετική κίνηση και θα έλεγα ότι μάλλον .άργησαν οι υπεύθυνοι του Τριφυλλιού να αξιοποιήσουν τον Ρότσα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήταν ουσιαστικά ανενεργός και είχε πόστο στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
 
Ο Ελληνοαργεντινός γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που έχει μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ενώ με τις γνωριμίες που διαθέτει στην πατρίδα του, θα μπορέσει να ανοίξει αρκετές πόρτες στην ακριβή αγορά της «χώρας του τανγκό» και να βρει ...λαβράκια για το Τριφύλλι.
 
Στην Αργεντινή υπάρχει ποδοσφαιρικός «χρυσός», όμως χρειάζεται και ο κατάλληλος τρόπος για να τον ανιχνεύσεις. Όταν έχεις μεγάλο μπάτζετ και αρκετά χρήματα στα ταμεία σου, τότε το πιο εύκολο είναι να παρακολουθήσεις τους παίκτες που έχουν στη... βιτρίνα τους η Ρίβερ Πλέιτ, η Μπόκα Τζούνιορς, η Βελέζ και η Ιντεπεντιέντε, να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να αποκτήσεις τον ποδοσφαιριστή που επιθυμείς.
 
Όμως υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος. Αυτός που ακολουθούν ομάδες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, όπως είναι τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός.
 
Η αναζήτηση εξελίξιμων παικτών σε μια χώρα που περισσεύει το ποδοσφαιρικό ταλέντο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται το σωστό. μάτι και οι κατάλληλες διασυνδέσεις για να προλάβεις άλλους ενδιαφερόμενους και ο Ρότσα- αν και βρίσκεται πολλά χρόνια μακριά από την γενέτειρα του- έχει καλό όνομα στην Αργεντινή. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, μπορεί να εντοπίσει .φλέβα ποδοσφαιρικού «χρυσού» και να φέρει τους επόμενους .Μπορέλι και Γκονζάλες στον Παναθηναϊκό. 
Γράψτε το σχόλιο σας...