Κάτι αρχίζει να ...αχνοφαίνεται

0
Νίκος Τζουάννης
11/07/2013 • 08:55
Κάτι αρχίζει να ...αχνοφαίνεται
  • shares

Η ήττα δεν παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας και το παιχνίδι αυτό είναι ότι πρέπει για να αναλύσει ο προπονητής τα λάθη που έχουν γίνει και να δει πράγματα που βγήκαν ή δεν βγήκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Γάνδη κέρδισε δίκαια το Τριφύλλι, γιατί εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αμυντική του γραμμή και τα αρκετά λάθη που έγιναν και σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν φανερό πως οι Βέλγοι είναι πιο "δεμένοι" ως ομάδα σε σχέση με τον νεανικό Παναθηναϊκό που βρίσκεται ακόμα σε φάση...μάθησης.

Το παράδοξο είναι ότι οι Πράσινοι έπαιξαν καλύτερα στο τελευταίο τριαντάλεπτο του αγώνα και αφού είχαν δεχθεί ήδη δύο γκολ από τη Γάνδη. Είδαμε κάποια στοιχεία που έχει δουλέψει ο Αναστασίου όλες αυτές τις ημέρες στην Ολλανδία, όπως το πρέσινγκ, η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και η ανάπτυξη από τα άκρα και η γενική εικόνα του Τριφυλλιού ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε γεμάτος ενθουσιασμό στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια έχασε έδαφος στο γήπεδο και έδωσε χώρο στη Γάνδη. Οι λανθασμένες επιλογές στη μεταβίβαση της μπάλας, οι επιπόλαιες ενέργειες και οι κακές επιλογές που έγιναν σε αρκετά μεγάλο μέρος του αγώνα, προήλθαν από την απειρία των νεαρών ποδοσφαιριστών και την έλλειψη χημείας στην ομάδα. Το μοναδικό σημείο που προβληματίζει για την ώρα, είναι η αντίδραση των Πράσινων στα γκολ της Γάνδης, τα οποία προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ.

Πάντως είναι πολύ νωρίς στην προετοιμασία για να βγουν συμπεράσματα και οι παίκτες του Τριφυλλιού χρειάζονται χρόνο για να αφομοιώσουν την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Γιάννη Αναστασίου, να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου, να βγάλουν αυτοματισμούς και να γίνουν ομάδα.

Θετική η παρουσία των δύο τερματοφυλάκων. Και αν για τον Ορέστη Καρνέζη γνωρίζαμε την ποιότητα που διαθέτει, στο φιλικό με τη Γάνδη μάθαμε και για τον Αλέξανδρο Ταμπάκη. Ο νεαρός πορτιέρε έκανε τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις και ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ο Ρισβάνης ήταν μαχητικός, Μουζακίτης και Γιαννιτσάνης αρκετά δραστήριοι, ο Μέντεζ απλός και ουσιαστικός, ενώ ο υπό δοκιμή Ααράμπ άφησε καλές εντυπώσεις σε αυτό το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας...