Για αλλού τράβηξε και αλλού πηγαίνει...

0
Νίκος Τζουάννης
18/02/2013 • 21:40
Για αλλού τράβηξε και αλλού πηγαίνει...
  • shares

Έμεινε τουλάχιστον η συμμετοχή στο Europa League. Και η ελπίδα για κάτι καλό στις εγχώριες διοργανώσεις. Και όλα αυτά, ενώ η ομάδα χτιζόταν από την αρχή, είχε χάσει βασικά και σημαντικά στελέχη, αντιμετώπιζε -και αντιμετωπίζει-  σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έμπαινε σε ένα νέο μονοπάτι. Όμως ο πήχης ήταν αρκετά ψηλά...  Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος από την ιστορία του να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην πορεία το Τριφύλλι άρχισε να χάνει τον δρόμο του. Το ένα στραβοπάτημα έφερε το άλλο, ήρθε το πρώτο σοκ με την παραίτηση του Ζεσουάλντο Φερέιρα και ...πάλι από την αρχή. ʼνεμος αισιοδοξίας με τον Ρότσα στην τεχνική ηγεσία και εκεί που κάτι πάει να γίνει, η ήττα από την Βέροια ταρακουνά το πράσινο οικοδόμημα, μέχρι να γίνει ο ...μετασεισμός. Το πρωτάθλημα είχε σχεδόν χαθεί και γίνεται τρίτη αλλαγή προπονητή με ...ρίσκο από την Ιβηρική. Ο άσημος Φάμπρι μπαίνει ξαφνικά στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα και ...επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όλα όσα έλεγαν οι Ισπανοί για τον "εκρηκτικό" χαρακτήρα του. Η διαφορά από την κορυφή μεγαλώνει κάθε αγωνιστική που περνάει, ο Παναθηναϊκός χάνει και τον τελευταίο σημαντικό στόχο που του είχε απομείνει (Κύπελλο Ελλάδας) και μετά την ήττα από τον ʼρη, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να χαθεί και το ...τρένο της Ευρώπης, καθώς οι Πράσινοι βαδίζουν πάνω σε μια λεπτή γραμμή ( -5 από τα πλέι οφ, +6 από την επικίνδυνη ζώνη).
 
Η διοίκηση ψάχνει να βρει ισχυρό ...παυσίπονο για τον οικονομικό πονοκέφαλο που ταλαιπωρεί τον σύλλογο, ενώ έχει δοκιμάσει τα ...πάντα για να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Αλλαγές προπονητών, ομιλίες, αποδεσμεύσεις, μεταγραφές κτλ. Τόσα restart έγιναν και ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε.  Και εκεί έγιναν λάθη και μάλιστα πολλά, ωστόσο την δεδομένη στιγμή το πρόβλημα είναι αγωνιστικό και κυρίως...ψυχολογικό.

Δεν λείπει ούτε το ταλέντο, ούτε η ικανότητα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Φάμπρι δουλεύει σκληρά για να βελτιώσει την ομάδα του. Όμως έχουν εξαφανιστεί η αυτοπεποίθηση, το πάθος και η θέληση. Και κυρίως λείπει η ηρεμία... Η νευρικότητα και η ανασφάλεια εμφανίζονται στο παιχνίδι του Τριφυλλιού και ο Φάμπρι με τις ...φωνές του δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. 

Η χρονιά είναι σχεδόν...χαμένη. Το θέμα είναι να μην χαθεί εντελώς! Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, ωστόσο οι Πράσινοι έχουν ακόμα άλλες οκτώ ευκαιρίες για να σώσουν την παρτίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας...