Μεταγραφές με ...προσοχή

0
Νίκος Τζουάννης
30/12/2012 • 23:15
Μεταγραφές με ...προσοχή
  • shares

Πέρασαν οι “χρυσές εποχές” για το Τριφύλλι και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να ξαναδούμε στο κοντινό μέλλον ηχηρές και πολυδάπανες μεταγραφές. Το εγχείρημα της λαϊκής βάσης- αν και είναι ακόμα στην αρχή-  δεν έχει φέρει τους αναμενόμενους καρπούς και αν δεν υπάρξει ισχυρός επενδυτής που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος και να αλλάξει την κατάσταση, τότε το οικονομικό πρόβλημα θα συνεχίσει να πονοκεφαλιάζει την διοίκηση του Τριφυλλιού...

Με τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για τους Πράσινους. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα και ο σύλλογος κινδυνεύει άμεσα, τότε οι περικοπές στο μπάτζετ και η εφαρμογή νέας “σκληρής” οικονομικής πολιτικής είναι βήματα που πρέπει να γίνουν... Το θέμα είναι ο τρόπος που θα κάνουν οι Πράσινοι αυτά τα βήματα... Γιατί δεν γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη, να εφαρμόσεις ένα τόσο δύσκολο πλάνο και χρειάζεται σταδιακή προσαρμογή στην νέα εποχή.

Τουλάχιστον ο σύλλογος μέσα στην ατυχία του, έχει την τύχη να διατηρεί ένα γερό οικοδόμημα... Τις Ακαδημίες του... Η μεθοδική δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Παιανία αρχίζει να φαίνεται και αν συνεχιστεί αυτό το σχέδιο και υπάρξει η απαραίτητη στήριξη, τότε σε 4-5 χρόνια ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να αξιοποιήσει πλήρως αυτό το “χρυσωρυχείο”.

Μέχρι τότε, οι Πράσινοι καλούνται να βρουν τον τρόπο για να οδηγήσουν την ομάδα στον σωστό δρόμο. Με την σταδιακή αξιοποίηση των πιτσιρικάδων που χρειάζονται και την καθοδήγηση έμπειρων ποδοσφαιριστών...

Στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, ο Παναθηναϊκός έκανε άνοιγμα στην άγνωστη – για τα μέρη μας - ασιατική αγορά και προτίμησε την λύση του Γιοχέι Καζιγιάμα για να καλύψει το κενό που υπήρξε στην θέση του επιτελικού μέσου... Μια κίνηση χαμηλού ρίσκου, καθώς ο Ιάπωνας αποκτήθηκε ως δανεικός από τον σύλλογο του. Παράλληλα άμεσες κινήσεις γίνονται και για την απόκτηση επιθετικού, αφού εκεί ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το μεγαλύτερο του πρόβλημα στο πρώτο μισό της σεζόν... Και η αναζήτηση γίνεται με βάση το πλάνο που υπάρχει... Φθηνή και καλή λύση ψάχνουν οι Πράσινοι, προσπαθώντας παράλληλα να κοιτάξουν και το... μέλλον με ποδοσφαιριστές από την ελληνική και ξένη αγορά.

Γράψτε το σχόλιο σας...