Το πρώτο κερδισμένο στοίχημα του Ρότσα

0
Νίκος Τζουάννης
20/11/2012 • 13:16
Το πρώτο κερδισμένο στοίχημα του Ρότσα
  • shares

Όμως ο Ρότσα βγήκε κερδισμένος από το πρώτο στοίχημα- της τρίτης θητείας του- ως προπονητής στο Τριφύλλι.

Γιατί αρχικά κατάφερε, με τον δικό του τρόπο, να βελτιώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Να αλλάξει τη διάθεση τους. Να τους δώσει και πάλι κίνητρο και πείσμα για να παλέψουν και να διακριθούν. Έβαλε και την προπονητική του πινελιά και κατάφερε στην επιστροφή του στον πάγκο του Τριφυλλιού, να συνδυάσει τους αναγκαίους τρεις βαθμούς, με την καλύτερη εφετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Και αυτό το μικρό- για την ώρα- επίτευγμα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Γιατί αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν ο φορμαρισμένος και δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα, ΠΑΟΚ.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην Παιανία. Μετά από καιρό... Οι παίκτες μοιάζουν πιο απελευθερωμένοι. Δεν έχουν πλέον στα πόδια τους αυτά τα ...βαρίδια από το κράμα άγχους και πίεσης, που κουβαλούσαν τις τελευταίες αγωνιστικές. Και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, είδαν τους παίκτες του Τριφυλλιού να αποδίδουν σε ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο, επιθετική φιλοσοφία, κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και ...γκολ! Όλα όσα έλειψαν δηλαδή το τελευταίο διάστημα από τους Πράσινους. Aλλη ομάδα παρουσιάστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Παθιασμένη και διψασμένη για την νίκη.

Όχι ο Ρότσα, δεν έκανε ...θαύματα. Απλά βρήκε το γιατρικό και επούλωσε- τουλάχιστον για την ώρα- μια ανοικτή πληγή.

Καλός ο ενθουσιασμός και ...απαραίτητος στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, όμως ο χρόνος κυλά, ένας αγωνιστικός… μαραθώνιος ακολουθεί και το νέο μεγάλο στοίχημα για τον Ρότσα και τους παίκτες του, είναι να υπάρξει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα.

Επόμενος αντίπαλος: Μάριμπορ. Τελευταίο χαρτί του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, ελπίζοντας παράλληλα σε ένα μικρό...θαύμα. Υπάρχουν και ...χρωστούμενα στους Σλοβένους για εκείνον τον αγωνιστικό εφιάλτη που έζησαν οι Πράσινοι στο Λιούντσκι...

Γράψτε το σχόλιο σας...