Ο Ιμπαγάσα του 2011

0
Νίκος Γαβαλάς
27/12/2010 • 02:00
Ο Ιμπαγάσα του 2011
  • shares

Στην παρούσα φάση, ο έμπειρος Αργεντινός φαντάζει ως ο ιθύνων νους στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Απ' τα πόδια του περνάει η μπάλα σχεδόν σε κάθε επιθετική προσπάθεια. Αλλά δε σταματάει μόνο στον οργανωτικό τομέα, καθώς παρά τα χρονάκια του, τρέχει πίσω προκειμένου να βοηθήσει στην αμυντική λειτουργία. Δε διστάζει να κάνει δυνατά τάκλιν με τη διάθεση ενός κατά πολύ νεότερου ηλικιακά παίκτη.

Επιπλέον, έχει πάθος στις κινήσεις του και τη νοοτροπία του νικητή, Δε συμβιβάζεται ποτέ με τίποτε λιγότερο. Φάνηκε ξανά στην Τρίπολη. Διαθέτει, δηλαδή, όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία είναι αναγκαία προκειμένου ένας ποδοσφαιριστής να κρεμάσει στο στήθος του το παράσημο του ηγέτη.

Όποτε ο Ιμπαγάσα απουσίασε -κυρίως λόγω τραυματισμού- ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως έλειπε απ' τη μηχανή των «ερυθρόλευκων» ένα βασικότατο εξάρτημά της. Για το λόγο αυτό σημειώθηκαν δυσλειτουργίες. Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση ώστε να συμφωνήσει κάποιος πόσο απαραίτητος είναι ο Αργεντινός για τον Ολυμπιακό. Και κατ' επέκταση, πόσο αναγκαίος είναι ένας επιτελικός μέσος υψηλού επιπέδου.

Τι μας έπιασε τώρα και αναδεικνύουμε όλα τα προτερήματα του «Κάνιο»; Την αφορμή μας την έδωσε ένας συμπαίκτης του, ο οποίος μας έλεγε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τους «Πειραιώτες» να είχε έρθει ο Ιμπαγάσα στην Ελλάδα λίγα χρόνια πριν.

Δυστυχώς, με τον χρόνο δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Σε 1,5 χρόνο από τώρα, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους», θα ετοιμάζεται να κλείσει τα 36 χρόνια ζωής. Επομένως, δε θα έχει τις ίδιες δυνάμεις ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός αγώνα 90 λεπτών σε υψηλό επίπεδο.

Ακόμη και στην επόμενη περίοδο (2011-2012), η ποδοσφαιρική λογική λέει πως δε θα διαθέτει τη φρεσκάδα της προηγούμενης χρονιάς. Πόσο μάλλον όταν θα υπάρχουν επιπλέον αγωνιστικές (ευρωπαϊκές δηλαδή) υποχρεώσεις. ʼρα, είναι απολύτως λογική η επιθυμία που εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου. Ο Ισπανός δεν κοιτάζει μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο. Και για το λόγο αυτόν αναζητεί τον Ιμπαγάσα του 2011.

Γράψτε το σχόλιο σας...