Αρχίζει να παίζει μπάλα και εκτός

0
Νίκος Γαβαλάς
20/12/2010 • 13:00
Αρχίζει να παίζει μπάλα και εκτός
  • shares

Πολλοί και διαφορετικοί ήταν οι λόγοι για την κατακόρυφη πτώση της απόδοσης των πρωτοπόρων, όποτε έφευγαν απ' το Φάληρο.

Στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της Λάρισας, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε απέδειξαν πως μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και μακριά απ' το «σπιτικό» τους. Διότι στο AΕΛ FC Arena, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν στο πρώτο μέρος, εικόνες απ' τις παραστάσεις τις οποίες ανεβάζουν στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ξέρετε, μπορεί στα μάτια του κόσμου να φαντάζει με λεπτομέρεια, αλλά πιστέψτε μας πως ένας αγωνιστικός χώρος σε καλή κατάσταση, βοηθάει τα μέγιστα ώστε να παίζουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες. Στην προκειμένη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στη Λάρισα τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να παίξουν καλή μπάλα.

Κόντρα σε μία ομάδα που προσπαθούσε να πάρει βαθμολογικό οξυγόνο, οι «Πειραιώτες» είχαν στην αρχή το καθαρό μυαλό και τη διάθεση να αναζητήσουν το γκολ με ορθολογικό στιλ παιχνιδιού. Σε μεγάλο βαθμό έβγαζαν στο γήπεδο, όλα όσα τους ζητάει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Θα συμφωνήσουμε πως στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η εικόνα τους, καθώς έριξαν το βάρος τους περισσότερο στη διατήρηση του «μηδέν» στην εστία του εξαιρετικού Πάρντο. Αλλά και πάλι ήταν ομάδα, βγάζοντας περισσεύματα πάθους. Το τελευταίο στοιχείο ικανοποίησε ιδιαίτερα τα διοικητικά στελέχη που βρέθηκαν το βράδι της Κυριακής στον κάμπο.

Εν κατακλείδι, είναι σαφές πως ο χρόνος κυλάει υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτής της νέας ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προσπαθεί να περάσει στο «οργανισμό» τα στοιχεία της ισπανικής σχολής ποδοσφαίρου,

Να ξέρετε πως η μοναδική μεταγραφική υπόθεση (το θέμα της απόκτησης ενός επιτελικού μέσου) θα τρέξει μετά τις γιορτές. Μάλιστα, αν καταφέρει η ομάδα του Πειραιά να κλείσει το 2010 με νίκη - πρόκριση επί του Αστέρα την Τετάρτη στην Τρίπολη, τότε θα έχουν μπει γερά θεμέλια για την κατάκτηση του νταμπλ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας...