Το αίσθημα της επιβίωσης

0
Νίκος Γαβαλάς
16/10/2011 • 02:00
Το αίσθημα της επιβίωσης
  • shares

 Επιπλέον, σε σχέση με πέρυσι (όταν αν και ανώτερος, είχε ηττηθεί απ’ την ΑΕΚ στο Μαρούσι) είναι ένα βαθμό «συν» στη βαθμολογική του συγκομιδή.

Ωστόσο, το αγωνιστικό πρόσωπο των πρωταθλητών Ελλάδας δεν ήταν ικανοποιητικό στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να βγάλουν στο γήπεδο το στιλ παιχνιδιού, πάνω στο οποίο δουλεύει ο Βαλβέρδε από πέρυσι. Δεν πίεζαν, δεν είχαν ταχύτητα και αδυνατούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα. Η δύναμη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της αναμέτρησης Και το πάθος για τη νίκη που περίσσευε μόνο απ’ τους παίκτες της ΑΕΚ. Ίσως γιατί στο ματς αυτό ήθελαν να κάνουν επανεκκίνηση στη σεζόν. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα κινδύνευαν να μπουν σε άλλες περιπέτειες.

Ξέρετε, η ιστορία έχει δείξει πως το αίσθημα της επιβίωσης μπορεί να νικήσει κάθε αντιξοότητα. Και αυτό έκανε πιο δυνατή την ομάδα του Κωστένογλου, στο ραντεβού με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες των πρωταθλητών, ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκουν λύσεις όταν ένα παιχνίδι «πηγαίνει» στη δύναμη, Διότι αυτός φαντάζει ως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να τους αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα στο μέλλον με επιτυχία.

Επιπλέον, η αίσθησή μας είναι πως η διακοπή τους αποδιοργάνωσε. Ενώ το ραντεβού της Τετάρτης με την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη, ίσως ως ένα βαθμό να τους αποπροσανατόλισε κιόλας.

Γράψτε το σχόλιο σας...