Υπάρχει ελπίς

0
Νίκος Γαβαλάς
16/12/2010 • 10:00
Υπάρχει ελπίς
  • shares

Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητα και ανασφάλεια, ο κόσμος του Ολυμπιακού έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, γεμίζοντας την Τρίτη το βράδι το γήπεδο Καραϊσκάκη, στον «8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας».

Παρά την πανελλαδική απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, παρά το κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα που ισοπέδωνε τα νεύρα και παρά την αρνητική ψυχολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λάου λόγω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, οι φίλαθλοι των Πειραιωτών αντιστάθηκαν.

Αρχικώς, «εξαφάνισαν» τα εισιτήρια του Αγώνα Κατά της Φτώχειας. Εν συνεχεία ξεπέρασαν τις αντιξοότητες και γέμισαν το φαληρικό γήπεδο, πηγαίνοντας κόντρα και σε όλους όσοι υποστηρίζουν πως τα παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα του νεοέλληνα.

          Μέσα σε δύο ημέρες, «το παγκόσμιο χωριό» είδε με εικόνα την οποία του μετέφεραν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα, τα δύο πρόσωπα της χώρας μας. Το αισιόδοξο με τις γεμάτες κερκίδες του φαληρικού γηπέδου. Και το προβληματικό, με τις χιλιάδες των απεργών να ξεχύνονται στους δρόμους προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση της ίδιας τους της ζωής.

          Ως Έθνος, έχουμε ανάγκη από ελπίδα. Μας την έδωσε η ανταπόκριση των «Πειραιωτών» στο κάλεσμα του ΟΗΕ, του Ζιντάν, του Ρονάλντο και των φίλων τους, των επίλεκτων του Ολυμπιακού. Ναι, το ποδόσφαιρο μπορεί να πετύχει εκεί όπου η πολιτική (και οι πολιτικοί) δημιουργούν μία αλυσίδα ατελείωτων λαθών.

          Η σημερινή μας επικοινωνία δεν έχει αμιγώς ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Και ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε για τούτο. Διότι νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας, μετά από όλα όσα ζήσαμε στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου του 2010. Μία ημερομηνία που αποτελεί, πλέον σταθμό στην ιστορία του Ολυμπιακού.

          Θα μας επιτρέψετε να απονείμουμε τα εύσημα στη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την άκρως δελεαστική πρόταση που είχε καταθέσει πριν από μερικές εβδομάδες στους Ζιντάν, Ρονάλντο και φυσικά τον ΟΗΕ, ώστε αυτό το σπουδαίο ετήσιο ραντεβού να γίνει στα μέρη μας. Και επιπλέον, στα στελέχη των Πειραιωτών, τα οποία σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, κατάφεραν να «τρέξουν» άριστα μία εκδήλωση που στο εξωτερικό θα ήταν απαραίτητο τουλάχιστον ένα τρίμηνο για την προετοιμασία της.

          ΥΓ: Την «καρδιά» του Ζινεντίν Ζιντάν «έκλεψαν» με τις εκδηλώσεις τους οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Δυστυχώς δεν υπήρχε κάμερα στα αποδυτήρια της ομάδας των φίλων του Ζισού, για να βλέπατε πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας...