Ευχάριστη έκπληξη

0
Νίκος Γαβαλάς
15/08/2011 • 17:59
Ευχάριστη έκπληξη
  • shares

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ίσως θα θυμάστε τι σήμαινε για μία ομάδα να διαθέτει ένα σπουδαίο «δεκάρι». Σήμερα, είναι σαφές πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Και τα "δεκάρια" άλλων δεκαετιών δεν θα μπορούσαν ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Εν πολλοίς, οι ευθύνες τους έχουν περάσει στους αμυντικούς χαφ.

Μέσα στην κοσμογονία των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, θα μας επιτρέψετε να στραφούμε στον Λιούμπομιρ Φέισα. Στον 23χρονο Σέρβο που αποκτήθηκε απ' την Παρτιζάν στις αρχές του καλοκαιριού και στα Ιωάννινα έδειξε ένα κομμάτι των δυνατοτήτων του.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη, στον οποίο ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει, παρά το γεγονός πως πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό.

Θυμίζουμε πως ένα χρόνο πριν, η Ρόμα πρόσφερε στην Παρτιζάν το ποσό των 5 εκατομμυρίων για την αγορά του. Όμως, οι Σέρβοι την απέρριψαν, θεωρώντας μη ικανοποιητικά τα χρήματα αυτά. Ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα της μεγάλης εμπιστοσύνης που έτρεφαν στις ικανότητές του.

Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, «έβγαλε» απολύτως δικαιολογημένα θλάση στον προσαγωγό. Όταν έχεις υποστεί ολική ρήξη χιαστών, απαιτείται χρόνος και προσοχή στην επανένταξή σου. Στο τελευταίο πρωτάθλημα της Σερβίας πρόλαβε να παίξει μόλις σε δύο αγώνες. Στα Ιωάννινα, πήρε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής στα φιλικά του καλοκαιριού. Δίχως άλλο ήταν ευχάριστη έκπληξη η εξαιρετική απόδοσή του. Όχι, όμως και για όλους όσοι τον ζουν καθημερινά στις προπονήσεις, καθώς έχουν διαπιστώσει απ’ τον Ιούλιο πως είναι ένας ξεχωριστός αμυντικός χαφ.

Ασφαλώς και θα χρειαστεί λίγο καιρό ακόμη, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Κάπου στα μέσα του φθινοπώρου αναμένεται να είναι καθόλου έτοιμος. Ας μην ξεχνάμε τον Φέισα, διότι στην πορεία της χρονιάς μπορεί ν' αποδειχθεί υπερπολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό, σε μία θέση στην οποία αδιαμφισβήτητα «πονάει» σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας...