Ισπανικό μοντέλο

0
Νίκος Γαβαλάς
31/07/2011 • 17:42
Ισπανικό μοντέλο
  • shares

Η προσωπική μας άποψη είναι πως θα πρέπει να εμβαθύνουμε σε όλα όσα παρακολουθήσαμε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ιδιαίτερα στα δύο τελευταία φιλικά με Μπρέντα και Χερενφέιν, ώστε να αναλύσουμε σωστά το οικοδόμημα που οραματίζεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Κόντρα σε δύο πανέτοιμες ομάδες καθώς το ολλανδικό πρωτάθλημα αρχίζει το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι «Πειραιώτες» στάθηκαν με αξιώσεις για όσα διάστημα άντεχαν τα πόδια τους και είχαν δυνάμεις, δηλαδή για τα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά. Εκεί, έδειξαν τις μεγάλες αρετές τους σαν ομάδα, οι οποίες παραπέμπουν στο ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, πίεση έως τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής, αλλά και ταχύτατη ανάπτυξη απ’ τα άκρα, είναι μερικά απ’ τα στοιχεία τα οποία αποτελούν τα θεμέλια του ποδοσφαίρου της πατρίδας του τεχνικού του Ολυμπιακού.

Αυτή είναι η μία, άκρως ελπιδοφόρα, πλευρά του νομίσματος. Η άλλη κρύβει τον προβληματισμό για τις επιλογές στη θέση των αμυντικών μέσων. Στην παρούσα φάση, ο Μοδέστο είναι η μόνη αξιόπιστη λύση. Διότι ο Ουρτάδο αδυνατεί να σταθεί με αξιώσεις στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας. Όσο για τον Φέισα, φαίνεται πως θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Αναμφίβολα, ο Ερνέστιο Βαλβέρδε έχει τον τελευταίο λόγο για τις μεταγραφές. Και όπως έχει τονιστεί απ’ την πειραϊκή εταιρία, μετά το παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρόμιτς που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, θ’ αποφασιστεί αν θα επιστρέψουν «ερυθρόλευκοι» στο μεταγραφικό παζάρι. Πάντως, προσωπική μας άποψη είναι πως θα ήταν χρήσιμο ν' αποκτηθεί ένας αμυντικός χαφ ενδεκάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας...