Με φιλοσοφία Βαλβέρδε

0
Νίκος Γαβαλάς
27/07/2011 • 02:22
Με φιλοσοφία Βαλβέρδε
  • shares


Ο Ισπανός τεχνικός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν οι ίδιες σκηνές στην αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης στο Μέπεν. Μάλιστα, ήταν ίσως η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που χρησιμοποίησε το βίντεο για να δείξει στους παίκτες του τι ακριβώς είχαν κάνει λάθος στο παιχνίδι του Βάρεγκεμ.

Επί δύο ημέρες, ο Βαλβέρδε τους έλεγε και τους ξαναέλεγε θέματα τακτικής. «Πλύση εγκεφάλου» τους έκανε. Αν λάβουμε υπόψη την εμφάνισή τους κόντρα στη Βέρντερ, μία χαρά κατάλαβαν τα μαθήματα του φροντιστηρίου. Και καλή κυκλοφορία της μπάλας είχαν. Και πίεση ψηλά στον αντίπαλο ασκούσαν. Αλλά το κυριότερο, είχαν ένταση στο παιχνίδι τους. Με άλλα λόγια, έπαιξαν με την αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή τους.


Δικαιολογημένα, εκείνος ήταν ικανοποιημένος μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Μέπεν. Ωστόσο, σε τούτο το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξόχως σημαντικό. Στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι λάθος η απογοήτευση αλλά και ο ενθουσιασμός απ’ την εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά παιχνίδια.
Ένα μήνα πριν απ’ την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, οι φιλικοί αγώνες μοιάζουν στα μάτια του Ερνέστο Βαλβέρδε ως δυνατές προπονήσεις, όπου δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα, προκειμένου να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Συμπεράσματα τα οποία έχουν να κάνουν με το βασικό κορμό στον οποίο θα καταλήξει στη νέα σεζόν. Δεν είναι τυχαίο πως για παράδειγμα στο κέντρο της άμυνας έχει δοκιμάσει όλα τα πιθανά σχήματα στα τρία φιλικά: Μαρκάνο – Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος – Μέλμπεργκ, Παπάζογλου – Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο – Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος – Μαρκάνο.
Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα που ν’ αποδεικνύει με πιο τρόπο προσεγγίζει τα φιλικά ο Ισπανός τεχνικός, Στόχος του είναι να έχει έτοιμη την ομάδα του στα τέλη Αυγούστου. Έως τότε, απλώς παρατηρούμε και καταγράφουμε συμπεράσματα.


 Εάν ο Ερνέστο Βαλβέρδε εντοπίσει αδυναμίες, να είστε σίγουροι πως θα εισηγηθεί την απόκτηση ποδοσφαιριστή. Αλλά έως το βράδυ της 4ης Αυγούστου, οπότε και θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρόμιτς, ο φάκελος των μεταγραφικών υποθέσεων θα παραμείνει κλειστός.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας...