Η χρησιμότητα των φιλικών

0
Νίκος Γαβαλάς
25/07/2011 • 03:18
Η χρησιμότητα των φιλικών
  • shares

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Τώρα, να σταθούμε στην αναμέτρηση με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Θα διαπιστώσουμε πως ο Ολυμπιακός εμφάνισε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος θα λέγαμε πως έμεινε πολύ μακριά από όλα όσα ζητάει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη διάρκεια των προπονήσεων: χωρίς υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, οι παίκτες του έδειχναν να μην έχουν την απαιτούμενη διάθεση.

Αντιθέτως στο δεύτερο ημίχρονο, οι ένδεκα που χρησιμοποίησε ο Ισπανός τεχνικός είχαν περισσότερο ρυθμό, πάθος και ένταση, βελτιώνοντας την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Πιθανότατα, να μην σας αρέσουν οι δικαιολογίες. Αλλά δε θα πρέπει να περάσουμε απαρατήρητο το γεγονός πως οι Βέλγοι αρχίζουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους σε μία εβδομάδα, ενώ οι «Πειραιώτες» σε έναν μήνα.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός πως τα τελευταία 24ώρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κάνουν τίποτα άλλο απ’ το να ταξιδεύουν: Ζέεφελντ, Μόναχο, Αθήνα κι από εκεί στο ʼμστερνταμ. Κι απ’ το ʼμστερνταμ στο Έρμελο (τρία τέταρτα δρόμος). Απ’ το Έρμελο στο Βάρεγκεμ (τρεις ώρες διαδρομή) και πίσω την ίδια ημέρα στο ¨Ερμελο (άλλες τρεις ώρες διαδρομή). Μόνο που το διαβάζεις σε πιάνει κούραση. Σκέψου να το βιώνεις κιόλας.

Για να μην σας κουράζουμε. Εμείς, θα περιμένουμε τα επόμενα φιλικά παιχνίδια, ώστε να οδηγηθούμε ασφαλή συμπεράσματα. Διότι είναι πολύ πιθανό στην παρούσα φάση να αναφέρουμε πράγματα για τα οποία θα μετανιώσουμε στο μέλλον.

ΥΓ: Θα μας επιτρέψετε να πούμε μόνο έναν καλό λόγο: για τον Γκρμπιτς που εξελίσσεται στην ευχάριστη έκπληξη των φιλικών.

Γράψτε το σχόλιο σας...