Η σωστή συνταγή...

0
Νίκος Γαβαλάς
05/07/2011 • 17:00
Η σωστή συνταγή...
  • shares

Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι το γεγονός πως εν αντιθέσει με άλλες περιόδους, φέτος οι μεταγραφές κλείνουν πιο νωρίς από ποτέ. Αν εξαιρέσουμε την υπόθεση του Σάντσες, η οποία μένει ανοικτή, κατά τ' άλλα, οι καλοκαιρινές μεταγραφές ολοκληρώθηκαν.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες των «Πειραιωτών», οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ενισχυθούν επιπλέον μόνο αν προκύψουν ανάγκες στη διάρκεια της προετοιμασίας. Είναι σαφές πως τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Να σημειωθεί πως η συνεργασία του με τους Εντουάρντο Μαθία και Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε θέματα μεταγραφών  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποδειγματική. Κάτι που έχει παραδεχθεί δημοσίως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά την παρουσίαση του Φέισα.


Δίχως άλλο, είναι σπουδαία υπόθεση για έναν προπονητή να έχει μαζί του απ' την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του ρόστερ. Ετσι, θα μπορέσει να δουλέψει μαζί τους για διάστημα περίπου δύο μηνών και μέσω των προπονήσεων αλλά και των ισχυρών φιλικών αγώνων τους οποίους έχει κλείσει η «πειραϊκή» εταιρία, να βάλει «γερά θεμέλια» ενόψει της νέας περιόδου.

Αυτή είναι η σωστή συνταγή και έτσι φτιάχνονται οι μεγάλες ομάδες. Όταν υπάρχει ισχυρή διοίκηση η οποία δημιουργεί ένα υγιέστατο περιβάλλον, τότε οι συνθήκες είναι ιδανικές για προπονητή και παίκτες. Αυτές τις προϋποθέσεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ώστε ο Ολυμπιακός να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα μία αξιοπρεπέστατη πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Γράψτε το σχόλιο σας...