Το «ερυθρόλευκο μωσαϊκό» συμπληρώνεται

0
Νίκος Γαβαλάς
01/07/2011 • 00:10
Το «ερυθρόλευκο μωσαϊκό» συμπληρώνεται
  • shares

Τότε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους. Και έκαναν λόγο για αδυναμία των υπευθύνων του Ολυμπιακού, που ήταν επιφορτισμένοι με τις μεταγραφικές υποθέσεις, να φέρουν νέους παίκτες στο Λιμάνι.

Όμως, στην πλατεία Αλεξάνδρας παρέμεναν ήρεμοι και σίγουροι για το χειρισμό ουκ ολίγων υποθέσεων οι οποίες αφορούσαν στην ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας. Έτσι, μετά τον Χαβίτο (αποκτήθηκε τον χειμώνα) άρχισαν να φθάνουν στον Πειραιά οι Κοστάντζο, Μαρκάνο, Φέισα, Κατάι, Γκρμπιτς, Δασκαλάκης. Και θα υπάρχει και συνέχεια.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία εξέλιξη χωρίς προηγούμενο. Ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχουν αποκτηθεί τόσοι πολλοί και σημαντικοί ποδοσφαιριστές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, όμως, δημιουργούνται οι μεγάλες ομάδες. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αγωνιστική περίοδος, τρέχει παράλληλα ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Και υλοποιείται στο διάστημα κατά το οποίο το πρόγραμμα έχει τις καλοκαιρινές διακοπές των παικτών.

Με την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο προπονητής δικαιούται να έχει παλιούς και νέους στη διάθεσή του, ώστε ν' αρχίσει σε σωστές βάσεις το κτίσιμο του οικοδομήματος που ονειρεύεται. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δουλέψει κοντά δύο μήνες με τη συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα στελεχώνουν το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Το πολύ - πολύ να γίνουν μία - δύο προσθήκες, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει η διοίκηση.

Επομένως δε θα έχουμε επανάληψη του περυσινού κακού, όταν άλλος ήταν ο βασικός κορμός και ο προπονητής (ο Λίνεν) στην προετοιμασία και εντελώς διαφορετικός εκείνος στον οποίο στηρίχθηκε ο νέος τεχνικός, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στις επίσημες υποχρεώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας...