Ο απολογισμός ενός χρόνου

0
Νίκος Γαβαλάς
18/06/2011 • 13:05
Ο απολογισμός ενός χρόνου
  • shares

Μέσα σε δώδεκα μήνες, ο νέος πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να ισχυροποιήσει σημαντικά την ομάδα του Πειραιά, βοηθώντας τα μέγιστα για την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ασφάλεια που προσφέρει με την οικονομική του ισχύ, αλλά και οι κινήσεις του σε όλα τα επίπεδα της πειραϊκής εταιρίας, δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες για το αύριο στον πάντα απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ασχολείται μόνο με τη βιτρίνα. Και όταν λέμε βιτρίνα, αναφερόμαστε στην επαγγελματική ομάδα Προωθεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η πειραϊκή εταιρία να λειτουργεί ως μία σύγχρονη εταιρία, η οποία θα στηρίζεται σε στέρεες βάσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η ενεργοποίηση ενός σύγχρονου και ενιαίου συστήματος λειτουργίας των Ακαδημιών και των Σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία και σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ήταν αδιανόητο μία ομάδα με τη δυναμική των «ερυθρόλευκων» να μην παράγει ποδοσφαιριστής. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο κ. Μαρινάκης σε συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες όπως είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Θρύλος Α.Ε., Γιώργος Παύλου, άλλαξε τη δομή λειτουργίας των τμημάτων υποδομών. Η πρώτη συνάντηση των Ακαδημιών και των Σχολών στο Σοφικό Κορινθίας αποδεικνύει εμπράκτως πόσο μεγάλη αξία έχουν για το σύλλογο όλα όσα βρίσκονται πίσω απ' τη βιτρίνα, πίσω απ' την επαγγελματική ομάδα.

Σε δύσκολες περιόδους όπως είναι αυτές που βιώνουμε σήμερα, έχουμε όλοι την ανάγκη ν' αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο προκειμένου να σηκώσουμε κεφάλι. Δίχως άλλο, τα παιδιά των Σχολών ποδοσφαίρου (όχι μόνο του Ολυμπιακού) μπορούν να λειτουργήσουν ως κινητήριος δύναμη και πηγή ελπίδας. ʼλλωστε, μόνο τα παιδιά μπορούν ν' αλλάξουν τούτο τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας...