Το σχέδιο δράσης του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
17/05/2011 • 21:08
Το σχέδιο δράσης του Ολυμπιακού
  • shares

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αλλάζει άποψη. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος επιθυμεί να δουλέψει με 21 έως 23 ποδοσφαιριστές. Μ' άλλα λόγια, επιμένει στο μικρό και ευέλικτο ρόστερ, παρά το γεγονός πως αυξάνονται οι υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ελλάδας, με την επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι «Πειραιώτες» στον πολυμέτωπο αγώνα τους, είναι υποχρεωτικό όλοι οι παίκτες να μπορούν, ανά πάσα στιγμή, ν' ανταποκριθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Μόνο έτσι θα είναι σε θέση ο Ισπανός τεχνικός να εφαρμόσει ροτέισον.
Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας έχει τη διάθεση να δαπανήσει χρήματα, ώστε να ισχυροποιηθεί το ρόστερ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να κάνει σπατάλες ή κινήσεις εντυπωσιασμού.

Το σκεπτικό αυτό ισχύει και για τις υποθέσεις των παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Φάνηκε περίτρανα στην περίπτωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον Κέβιν Μιραλάς, αλλά και στο "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων με τον Ούρκο Πάρντο.
Η διοίκηση δεν πρόκειται ν' αλλάξει ρότα. Και το τονίζουμε αυτό με αφορμή τις αρχικές απαιτήσεις του Ραούλ Μπράβο. Για την υπογραφή νέου συμβολαίου ζήτησε 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά στη συνέχεια έδειξε να συμβιβάζεται και με 700.000 ευρώ.

Και ο Ράφικ Τζίμπουρ φαίνεται πως ζητάει περισσότερα απ' όσα προβλέπονται στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Για κάθε ένα απ' τα επόμενα δύο χρόνια θα παίρνει 1 εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζουμε τα πριμ. Όμως, ο Αλγερινός επιθετικός διεκδικεί κάτι παραπάνω. Αν επιμείνει στις απαιτήσεις του, τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοικτά. Διότι όπως αναφέραμε, στο Λιμάνι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν παράλογες οικονομικές απαιτήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας...