Και όμως, υπάρχει ακόμη σημαντικός στόχος

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του Βlog, για τον σημαντικό στόχο που έχει απομείνει στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της χρονιάς, έστω και αν η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν μοιάζει να είναι ρεαλιστική.
0
Νίκος Γαβαλάς
08/03/2018 • 12:58
Και όμως, υπάρχει ακόμη σημαντικός στόχος
  • shares
Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του  Βlog,  για τον σημαντικό στόχο που έχει απομείνει στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της χρονιάς, έστω και αν η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν μοιάζει να είναι ρεαλιστική.

Έξι στροφές πριν από το «φινάλε» του πρωταθλήματος και ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό μοιάζει να είναι μη ρεαλιστικός. Ασφαλώς και όσο υπάρχουν ελπίδες με τη βοήθεια της επιστήμης των μαθηματικών, οι «Πειραιώτες» οφείλουν να τις κυνηγήσουν. Όμως, ο ουσιαστικός και συνάμα εξόχως σημαντικός στόχος είναι η δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς καμία αμφιβολία, θα είναι θετική εξέλιξη για τους «Πειραιώτες» να επιστρέψουν το καλοκαίρι στη διαδικασία διεκδίκησης ενός εισιτήριο που ανοίγει την πόρτα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αλλά σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και χρειάστηκε να αποκλείσουν δύο πρωταθλήτριες, της Σερβίας και της Κροατίας, τώρα ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται προκειμένου να περάσουν ξανά το κατώφλι της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Επαναλαμβάνουμε, αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει τη δεύτερη θέση, θα χρειαστεί να ακολουθήσει το μονοπάτι των ομάδων που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, αφού θα πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες, ξεκινώντας από το 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με αφετηρία το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να δώσει συνολικά έξι αγώνες  (στο 2ο προκριματικό γύρο, στον 3ο και στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ) σε διάστημα έξι εβδομάδων. Να ξεπεράσει τα δύσκολα εμπόδια τριών ομάδων ώστε να επιστρέψει στους ομίλους.

Ασφαλώς και θα έχει ένα πλεονέκτημα: σε όλες τις κληρώσεις θα βρίσκεται στους ισχυρούς. Επιπλέον, με δύο προκρίσεις (δηλαδή με παρουσία στα πλέι-οφ) στη χειρότερη περίπτωση εξασφαλίζει μία θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον δεν ξεπεράσει το τρίτο και τελευταίο εμπόδιο. Βεβαίως, για να είναι ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός, οφείλει έγκαιρα να έχει διαμορφώσει το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Με την απόκτηση του Καμαρά, γίνεται αντιληπτό πως ήδη άρχισαν οι απαραίτητες διεργασίες. Η δουλειά είναι δύσκολη και επίπονη. Αλλά πάνω από όλα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, η ομάδα του Πειραιά θα πρέπει να υλοποιήσει το σημαντικό στόχο ο οποίος της έχει απομείνει, για να περισώσει ό,τι μπορεί στη χρονιά που πλησιάζει προς το τέλος της.

  
Γράψτε το σχόλιο σας...

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός

Κυριακή 27 Ιανουαρίου, 19:30

Live