Αναγκαίο γιατί…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την ιδιαίτερη αξία που έχει πάρει για τον Ολυμπιακό, η επικείμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
0
Νίκος Γαβαλάς
25/02/2018 • 09:12
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Χωρίς καμία αμφιβολία, το ντέρμπι της Τούμπας έχει ιδιαιτερότητες και αξία. Οι ιδιαιτερότητες δε χρειάζεται να αναλυθούν όταν βρίσκονται στο γήπεδο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ειδικά από εκείνη την "ασπρόμαυρη" εποχή που ο Γιώργος Κούδας έγινε «το μήλο τη Έριδος» ανάμεσα στις δύο ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκτοτε κύλησε μπόλικο νερό στο αυλάκι. Για δύο δεκαετίες και κάτι (για 22 χρόνια για την ακρίβεια) και έως το 1992, οι «ερυθρόλευκοι» αγνοούσαν τη νίκη. Αλλά τα τελευταία 25 χρόνια, βελτίωσαν τις επιδόσεις τους όταν έπαιζαν εκτός έδρας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Και φθάνουμε στο 2018. Στις 25 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται ως πρωτοπόρος τον τρίτο της βαθμολογίας Ολυμπιακό. Η αξία της νίκης για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους είναι ξεκάθαρη. Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φθάσουν σε αυτήν. Ο Οσκαρ Γκαρθία θεωρεί πως η ψυχολογική προετοιμασία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο γήπεδο της Τούμπας. Όσοι τον άκουσαν στη συνέντευξη που μας παραχώρησε την Παρασκευή, δε θα έχουν λόγο να διαφωνήσουν.

Στις ομιλίες του προς τους ποδοσφαιριστές του, χρησιμοποιεί τη λέξη θάρρος. Απαραίτητο συστατικό για όλους όσοι επιλεγούν από τον Ισπανό τεχνικό. Θάρρος, αλλά και συγκέντρωση σε όλα όσα θα διαδραματίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Σε καμία περίπτωση δε θέλει ο Γκαρθία να επηρεαστούν οι παίκτες του από εικόνες και συμπεριφορές εκτός αγωνιστικού χώρου. Και πράττει πολύ σωστά, διότι μόνο η απόλυτη συγκέντρωση μπορεί να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναγκαίο για τον Ολυμπιακό ώστε να μείνει «ζωντανός» στην υπόθεση τίτλος. Αναγκαίο για τους ποδοσφαιριστές, των οποίων ο εγωισμός έχει "πληγωθεί" από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στα προηγούμενα πέντε ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και η ποδοσφαιρική λογική λέει πως κάποια στιγμή θα πρέπει να βγάλουν αντίδραση. Αναγκαίο και για τον Γκαρθία που θέλει να δώσει χαρά στον κόσμο των «ερυθρόλευκων».

Από την πλευρά μας, εμείς να ευχηθούμε στο τέλος του αγώνα να μιλάμε μόνο για τους πρωταγωνιστές. Θα σας περιμένουμε μαζί με τον καλό φίλο και συνάδελφο, Κωστή Μπότσαρη στις 17.00 στους επίσημους λογαριασμούς του novasports.gr στο facebook και στο youtube για να συζητήσουμε για το επικείμενο ντέρμπι. Παράλληλα, μέσα από την «Ώρα των Πρωταθλητών» θα σας βάλουμε στο κλίμα του αγώνα με συνεχόμενες συνδέσεις από το γήπεδο της Τούμπας έως και τη σέντρα, στις 19.30.   

Γράψτε το σχόλιο σας...